Съдът във Варна потвърди ареста на жена, разследвана за наркотици за близо 2,5 млн.лева

13.03.2018 / 12:31 0

Снимка: Булфото

7 месеца след първоначалното задържане под стража, Варненският апелативен съд потвърди отново ареста на Леман Якимова, привлечена като обвиняема затова, че през август миналата година, в съучастие с Ивайло Иванов, тя като подбудител и помагач, а той като извършител, без надлежно разрешително държали с цел разпространение повече от 86 кг марихуана и амфетамини. Втората съдебна инстанция потвърди като законосъобразно определение на ОС – Разград от 26 февруари 2018, с което е била оставена без уважение жалбата на защитата срещу постоянния арест на обвиняемата и молбата за изменение на мярката й за неотклонение.

Пресслужбата на съда припомня, че Якимова е в ареста от 18 август 2017 година с определение на ОС – Разград. Два дни преди това, в Цар Калоян, при проверка на автовоз органите на реда открили в тайник множество пакети с марихуана и амфетамини. Иззетата дрога била 8,055 кг марихуана на стойност 48 330 лв и 78,650 кг амфетамини на стойност 2 359 500 лв. Общата стойност на конфискуваната дрога е 2 млн 407 830,00лв. Иванов, който е вторият обвиняаем по това досъдебно производство на ОД на МВР-Разград лично е посочил на разследващите тайника в автомобила, където са намерени наркотиците, както и начина по който същият да бъде отворен.

Защитата на обвиняемата днес поиска изменение на мярката за процесуална принуда и се позова на продължителния срок, в който Якимова е задържана и престоява, както в арестните помещения в Разград, така и в Затвора – Сливен.

Обвинението намира, че няма опасност Леман да извърши престъпление, но има доказателства, че може да се укрие от наказателно преследване. Това заключение се споделя и от състава на Варненския апелативен съд. От изготвената справка от служители на полицията се установяват контакти на обвиняемата Якимова с роднини и познати от Белгия и Турция, както и пътувания извън граница. С оглед тежестта на престъплението и способа на извършването му и втората съдебна инстанция намира, че Леман Якимова може да се укрие и с това да затрудни наказателното производство.

Събраните в хода на разследването доказателства не разколебават обоснованото предположение, че Якимова е съпричастна към престъплението, за което е привлечена като обвиняема. Законът квалифицира това деяние като тежко, умишлено престъпление в особено големи размери, което се наказва строго от закона.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което се потвърждава ареста на Леман Якимова, привлечена като обвиняема затова, че в съучастие с Ивайло Иванов, тя като подбудител и помагач, а той като извършител, без надлежно разрешително държали с цел разпространение повече от 86 кг мариху

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама