Съдът във Варна реши: Руският хакер, издирван от САЩ за измами за 7 млн. долара ще стои зад решетките

08.11.2018 / 13:58 4

Варненският Окръжен съд определи мярка за неотклонение „временно задържане под стража“ спрямо 38-годишния Александър Ж., който е бил обявен за международно издирване от съдебните власти в САЩ, с намерение за екстрадиция.

Гражданинът на Русия се издирва за наказателно преследване по дело за измами по електронен път и конспирация за извършване на компютърни измами, от които са нанесени щети в размер на поне 7 млн. долара. Предвиденото наказание за това престъпление в САЩ е „лишаване от свобода“ до 20г., глоба или и двете. Деянието е наказуемо и според българския Наказателен кодекс. 

В заповедта за арест на Районния съд на САЩ за източния район на Ню Йорк, е посочено че престъплението е извършено в периода от септември 2014г. до декември 2016г. Според обвинението Александър Ж. и негови съучастници са измамили рекламодатели, използвайки сложна техническа инфраструктура. Чрез нея са били имитирани реални потребители на интернет, разглеждащи истински уебсайтове. По този начин те са привличали рекламодателите да извършват плащания, за да показват онлайн рекламите си. Всъщност рекламите никога не са били показвани на истински потребители на интернет. Заедно със съучастниците си руският гражданин е обвинен от американските власти, че е поддържал компютърна мрежа, чийто сървъри за били разположение в Далас, Тексас. Обвиняемите са написали програми, които да симулират активност от реални интернет потребители, които сърфират в мрежата. 

Пред Окръжен съд - Варна, Александър Ж. заяви, че от 8 години е в България, като през последните 4 живее постоянно у нас. Той притежава българска лична карта и собствено жилище във Варна. 

По молба на Министерството на правосъдието на САЩ е била изпълнена и молба за правна помощ, като в жилището на обвиняемия са били извършени претърсвания и изземвания с цел събиране на веществени доказателства по наказателното преследване в САЩ. 

Варненски окръжен съд, като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че искането за временно задържане под стража за срок до 60 дни е съобразено със законовите изискванията за екстрадиция, както и че е налице валидна заповед за арест. Декларирано е и намерението на американските съдебни власти да искат екстрадицията. Съдът не уважи искането на защитата за определяне на по-лека мярка за неотклонение предвид опасността обвиняемият да продължи във времето деянието, в което е обвинен, както и възможността да заличи извършеното досега. Съдебният състав определи, като най- подходяща мярка за неотклонение спрямо руския граждани „временно задържане под стража“, до началото на същинското производство по екстрадиция му. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Варна. 
 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
Mercenary (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вън всички руснаци от България! Закриване на руското генерално шпионско консулство във Варна!
2
2
якошиба (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЦЕЛИЯТ ВАРНЕНСКИ КВАРТАЛ БРИЗ С РУСНАЦИ Е ЗА ПАНДИЗА ТОВА СА НЕЯСНИ МРЪСНИ ПАРИ ОТКАРАДНАТИ НА ГЪРБА НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ В РУСИЯ И ИЗНЕСЕНИ В БЪЛГАРИЯ И ВСЯКАКВИ ТАРИКАТИ И МУТРИ СЕ КРИЯТ А И НЕ ПЛАЩАТ НИКАКВИ ДАНЪЦИ КАТО ДАВАТ ИМОТИТЕ СИ ПОД НАЕМ НА ДРУГИ РУСНАЦИ УЖ ГОСТИ ИМАТ МА СВЪРШИ СЕ ПО НОВИЯ ЗАКОН  НЯМА ГОСТИ И  РОДНИНИ И ТРЯБВА ДА ЦАКАТ
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Освободете човека. Кой Български закон е нарушил?
6
2
peshko (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Че това е практика на най-големите портали - фейсбук, ютуб, туич. Фейсбук ти предлагат 100% фалшива реклама и постоянно натякват за това, че имаш нужда от нея. Намерили кой да обвинят - руски хакер... Дори не знаят хакер какво е.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама