Съдът във Варна вкара наркодилър за 5 години в затвора

15.05.2018 / 14:24 0

Снимка: Булфото

Стефан Явузларов, на 43 години, ще изтърпява наказание лишаване от свобода за срок 5 години при общ режим и ще плати глоба в размер на 40 000 лева. Това се случи, след като състав на Варненския окръжен съд одобри сключеното споразумение между производителя и разпространител на наркотични вещества и Окръжната прокуратура във Варна.

Освен с производство на наркотични вещества в дома си, Явузларов държал произведените от него наркотици, предназначени за продажба, и голямо количество морфин. Общата стойност на иззетите от дома на любителя химик наркотични вещества възлиза на 37186 лева.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и със сила на присъда.

На 1 септември 2017 г. подсъдимият направил опит да произведе хероин. При влизане на полицейските служители в дома му били намерени 103,5 литра течност. Открити били и произведени от него наркотични вещества с цел разпространение, както и 371,15 г морфин. В домашната нарколаборатория подсъдимият отглеждал и детето си.

Чрез различни химически способи той успял да произведе метамфетамини и амфетамини. При претърсването на жилището му са намерени и прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества. Стефан обяснил наличието им с експерименти, които провеждал с любознателна цел.

Подсъдимият е осъждан през 2014 г. за държане на материали за производство на амфетамини. Тогава му било наложено наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама