Съдбата на американските астронавти, които не искаха да "летят до Луната" в павилионите на Холивуд (видео)

18.06.2019 / 09:25 0

В отговор на това, че британското правителство арестува основателя на WikiLeaks, Джулиан Асанж, който беше предаден на полицията на Лондон от персонала на еквадорското посолство (там търсещият истината се криеше от САЩ в продължение на години - обвинен е в незаконно публикуване на секретни документи от Пентагона), WikiLeaks публикува първия сериозен разобличителен материал - предупреждение към властите на САЩ, пише Блиц.


Видеото, пуснато от WikiLeaks показва как в павилионите на Холивуд се е снимал "полета на американците на Луната". 

Като че ли целенасочено, в интернет също така веднага бе публикувана и конспиративна информация за съдбата на американските астронавти от "Аполо 1", който според съобщението на Daily Star умират през 1967 г., при стартирането на ракетата - те се задушават по време на пожара. Това са Върджил Грисъм, Роджър Чафи, Едуард Хигинс Уайт.



Според теоретиците на конспирацията именно тези астронавти са подготвяни да "завладеят Луната", но ... когато смелите мъже разбрали, че "лунната мисия" ще се проведе в холивудските павилиони, те категорично отказали да участват в това приключение. Върджил Грисъм бил особено категоричен, като според твърденията, той дори заплашил ръководството на НАСА да каже на журналистите за всичко това. Възможно е останалите му другари да са били премахнати просто като част от цялото - за по-голяма убедителност при катастрофата на кораба по време на изстрелването.

Някои други членове на Аполо също загинаха при странни обстоятелства, като Томас Байрън, който лично подготвил доклад до Конгреса на САЩ за причините за пожара на "Аполо 1". Напълно е възможно Байрън да е разбрал и да е заявил пред конгресмените, че в действителност е станало умишлено убийство на астронавтите и затова той е просто премахнат.

А онези, които не били премахнати, очевидно се съгласили да запазят мълчание, както и се намерили съгласни астронавти - Нийл Армстронг, Майкъл Колинс, Бъз Олдрин, който две години след гибелта на "Аполо 1"отишли на Луната" на "Аполо- 11 ".

Между другото, причината за пожара на кораба "Аполо-1" така и не е изяснена. Според сина на починалия астронавт Скот Грис, дори и това, което е било открито, много приличало на неумело фалшифициране от страна на ЦРУ. Никой от роднините на загиналите космонавти не бил доволен от резултатите от разследването на НАСА, техните близки останаха да живеят с убеждението, че нещата не са чисти.

Между другото, добавяме само, че починалият Върджил Грис, както говорели близките му хора и все още твърдят, се отличавал с патологична нетърпимост към всяка лъжа и удивително постоянство на характера. Това му позволи да стане астронавт, а очевидно е причината и за неговата преждевременна смърт .



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама