Съдия към митничарите: Жалко, че за дребни парички участвате в схемата!

16.04.2015 / 14:45 8

За всеки от вас има доказателства за съпричастност. Жалко, че за дребни парички сте се съгласили да участвате в схемата. Това каза апелативният съдия на Пловдив Евдокия Кемалова на шестимата арестувани, сред които има и митничари. Те днес обжалваха ареста си, пише "Блиц". 

Всички са задържани за контрабанден внос на безакцизни цигари от Турция. В продължение на месеци са пропускали тирове с папироси на границата в Свиленград. Схемата е била добре сработена. Едните са подменяли документацията за стоката, другите са пропускали без преглед камионите, трети са чакали тировете и са ги ескортирали до складовете, от където цигарите са разпределяни за продажба.

Началникът на смяната на Капитан Андреево Красимир Добрев заяви, че е невинен. Той е обвинен в длъжностно престъпление, че е подменял пломби на тировете. Пред съда той заяви, че е накиснат и никакви пломби не са му зачислявани. 

Сред задържаните има двама митнически инспектори, бизнесмен, с чиито камиони са прекарвани папиросите, има и граничен полицай. Бащата на Красимир Добрев-генерал Иван Добрев, който до скоро беше началник на Сухопътни войски, не вярва във виновността на сина си.

Един от адвокатите, Стефан Левашки, коментира извън залата, че на българските митници е пълен хаос, все едно не сме страна от Европейския съюз. Всичките шестима арестувани остават в ареста, реши Апелативният съд.  

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
AISBERG13 (преди 5 години)
Рейтинг: 3685 | Одобрение: 955
Не са малко, но за разлика от тези, на които са се отчитали са трохи!
2
0
plabov1080 (преди 5 години)
Рейтинг: 48350 | Одобрение: 3560
Спомням си едно предаване на Венета Райкова с Ревизоро и той след като попита дали е прекъснат записа си призна, че на митниците стават такива НЕЩА,  че ако обикновения гражданин разберер, с камъни ще ги обсипят...
plabov
7
1
zakluch (преди 5 години)
Рейтинг: 30791 | Одобрение: 5691
Толкова ли е трудно да се проверят имотните състояния на тях и техните роднини? Да се види колко дребни парички са взимали ? 
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама