Съдят мъж, душил дете - помолило го да си върже кучето

09.02.2017 / 13:14 5

Снимка Булфото

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 49-годишния Р.Ч. за това, че по хулигански подбуди е причинил на малолетно лице лека телесна повреда, довела до болка и страдание без разстройство на здравето – престъпление по чл. 131 ал.1 т. 4 и т.12 във връзка с чл.130 ал. 2 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата, съобщи "24 часа".

На 29 септември 2015 г. в гр. Пловдив обв. Р.Ч. разхождал голямо, едро куче в горичката между Гребния канал и река Марица. По същото време 12-годишното пострадало момче и още две малолетни момчета правили крос в района. Трите момчета намалили темпото на тичане, когато пред тях видели обв. Р.Ч с кучето. То било без каишка. Животното се затичало след 12-годишното момче, което се изплашило и помолило обв. Р.Ч. да го спре. В този момент обвиняемият се приближил към детето, хванал го с двете ръце за врата и започнал да го стиска, като едновременно с това го обиждал и псувал. До обв. Р.Ч. вървяла жена, която се намесила и го помолила да остави момчето. Обвиняемият го пуснал за момент, след което отново хванал детето с двете си ръце и започнал да го натиска в областта на врата. През цялото време момчето плачело, но не можело да извика. След няколко секунди обв. Р.Ч. го пуснал. Трите момчета се отдалечили. След тях обв. Р.Ч. извикал, че трябвало да бягат на Гребната база, а не в горичката. За инцидента е бил подаден сигнал във Второ РУ на МВР-Пловдив. По време на разследването е назначена съдебномедицинска експертиза, според която на детето били причинени кръвонасядания в основата на шията, довели до болка и страдание без разстройство на здравето. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
sunlight (преди 6 години)
Рейтинг: 8632 | Одобрение: 2342
"без разстройство на здравето." ??  - е психиката на детето не е ли част от здравето му бе, кауни прости ?? По к'во на бас, че горкото детенце ше си го спомня цял живот този чичка...
3
1
Karamel (преди 6 години)
Рейтинг: 20896 | Одобрение: 10501
Пуснете го сред глутница побеснели псета!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама