Съдят варненски гадател и бял маг за измама за над 12 хиляди лева

17.09.2021 / 11:31 3

илюстрация "Петел"

С обвинителен акт на Районна прокуратура-Варна 47-годишният С.Т. е предаден на съд. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за това, че в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си облага, възбудил и поддържал заблуждение в други граждани, че притежава свръхестествени способности, като по този начин причинил вреда на същите. Това беше съобщено на сайта на Прокуратурата на Република България.

В началото на 2018 година потърпевшият от измамата попаднал на информация, отнасяща се до обвиняемия, в която било посочено, че той е гадател и бял маг. Това възбудило любопитството му и тъй като искал да разбере повече за бъдещето си се свързал с него.

Срещата между С.Т. и неговата жертва била осъществена в кафене в центъра на Варна. Темата на разговора им била личността на потърпевшия, като основно обвиняемият го разпитвал. Младият мъж споделил значително количество информация за себе си, за семейството си, за близките и роднините си, включително и за финансовото им състояние.

Информирайки се за доброто финансово състояние на семейството на потърпевшия, С.Т. решил, че може да се възползва от неговата несигурност и желание да влияе на бъдещи събития в живота си, и съзнателно започнал да го убеждава, че има свръхестествени способности – да прави магии за любов, да разваля черна магия, да предизвиква или да предотвратява лоши житейски събития и други. За всичко това, разбира се, трябвало да се заплаща. Пострадалият младеж повярвал и решил да се възползва от услугите на обвиняемия. Първоначално той заплатил 2000 лева, за да бъде направена магия за любов.

Няколко дни след първата им среща, мнимият маг потърсил по спешност младия мъж. Заявил му, че нещо много лошо ще се случи с негови роднини. Предложил му да предотврати тези събития, като отново поискал 2000 лева. Парите били платени. Но това не било всичко. В следващите месеци С.Т. няколко пъти търсил пострадалия и, поддържайки в него убеждението, че може да спаси близките му или да навреди на него или на семейството му, го убеждавал да му предоставя още средства.

Младият варненец първоначално не споделил с родителите си. Същевременно неговото поведение претърпяло силна промяна – той станал нервен, неспокоен и раздразнителен. Вече бил изхарчил всичките си спестявания за лъжовните магии, а 47-годишният „маг“ не спирал да го търси с различен претекст и да иска още пари за реализирането им. Той се чувствал длъжен да намери исканите суми и поискал от своята майка, като й обяснявал, че дължи на приятели парите. Жената два пъти му дала по 2000 лева.

През септември 2018 година след поредното обаждане и настояване за плащане, жертвата на измамата споделил всичко със своите родители и прекъснал всякакви връзки с обвиняемия. След това подал жалба и по случая започнало разследване, ръководено от прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Общият размер на нанесената материална вреда е 12 185,20 лева.

Предстои делото срещу 47-годишния С.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание с „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
Радостин (преди 2 години)
Рейтинг: 121782 | Одобрение: 3852
Да се ходи по врачки и баячки в днешно време е върховна глупост. Да се плаща на магове пък е идиотизъм и  липса на всякакъв разсъдък. 
Всеки да си получи заслуженото !
3
0
село варна (преди 2 години)
Рейтинг: 16148 | Одобрение: -1007
Ако нямаше овце, нямаше да има и овчари.
3
0
Master (преди 2 години)
Рейтинг: 778 | Одобрение: 168
не е луд този който яде баницата...а който му я дава...
Master

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама