Само три екипа се борят с кърлежите и насекомите във Варна

10.07.2018 / 10:48 3

Снимка Булфото, архив

Едва три екипа се борят срещу насекомите и кърлежите по обществените площи във Варна. Това каза за Радио Варна управителят на общинско предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дезакаризация” Антоанета Тончева. Броят им не достига, а заявките за обработка срещу пълзящи и летящи ципокрили се изпълняват след около 3-4 дни. Заради дъждовното време обработката на тревните площи срещу кърлежи тази година завърши в края на юни, което е по-късно от планирания период. „На плажа няма кърлежи”, беше категорична Тончева.

Дъждовното време обаче повиши популацията на комарите в определени микрорайони на Варна, където има застояла вода. Тончева даде за пример, че само от една пълна шахта с вода може да се нароят стотици хиляди комари и така целият микро-район да „пламне”. Общинското предприятие “ДДД” от няколко месеца разполага с последен модел техника, похвали се Антоанета Тончева. Налага се обаче често да сменят препаратите за третиране, тъй като популацията може да развие резистентност към тях, което поставя ефективността им под въпрос.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
наблюдател (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Градът е пълен с мишки, плъхове, хлебарки, тигрови комари и кърлежи. С всяка следваща година става все по-зле, въпрос на време е да избухне истинска епидемия. Отделно от това, тъпите общински кратуни, след като още през 2013 г. окастриха короните на дърветата и ги оставиха на един ствол само, гълъбите нападнаха жилищните блокове. Гнездят директно на терасите и е невъзможно да бъдат изгонени. Терасите ни са заприличали на курници и въпреки ежедневното миене, няма къде да се стъпи. То акъл се иска, тъпанари, не е трудно да се сетиш, че като окастриш короните на дърветата птиците няма да има къде да гнездят. Потника да дойде да ми чисти терасата, а дотогава местни данъци няма да плащам. Идиоти!
0
0
варненец (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Паркът на Паметника нито се коси нито се обработва за кърлежи!!!!
2
0
Нягул (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
кърлежите са в общиницата
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама