Само три екипа се борят с кърлежите и насекомите във Варна

10.07.2018 / 10:48 3

Снимка Булфото, архив

Едва три екипа се борят срещу насекомите и кърлежите по обществените площи във Варна. Това каза за Радио Варна управителят на общинско предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дезакаризация” Антоанета Тончева. Броят им не достига, а заявките за обработка срещу пълзящи и летящи ципокрили се изпълняват след около 3-4 дни. Заради дъждовното време обработката на тревните площи срещу кърлежи тази година завърши в края на юни, което е по-късно от планирания период. „На плажа няма кърлежи”, беше категорична Тончева.

Дъждовното време обаче повиши популацията на комарите в определени микрорайони на Варна, където има застояла вода. Тончева даде за пример, че само от една пълна шахта с вода може да се нароят стотици хиляди комари и така целият микро-район да „пламне”. Общинското предприятие “ДДД” от няколко месеца разполага с последен модел техника, похвали се Антоанета Тончева. Налага се обаче често да сменят препаратите за третиране, тъй като популацията може да развие резистентност към тях, което поставя ефективността им под въпрос.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама