Съпругата на убития преди 6 г. командос Емил Шарков: Имахме герой до себе си

25.07.2020 / 11:46 1

Бтв

кадър: Бтв

На 14 март 2014 г. при специализирана акция срещу дома на Петко Петков от Лясковец е убит командосът Емил Шарков. Повод за акцията е агресивното поведение на Петков, който е сериозно въоръжен и заплашва деца от близкото училище със смърт. 

Оказва се, обаче, че стрелецът от Лясковец е добре подготвен за атаката на СОБТ. Емил Шарков загива, а други негови колеги са ранени. Шест години по-късно съпругата му Милена е основател на Фондация “Емил Шарков”, която помага на семействата на починали служители на МВР.

За “Тази събота” по БТВ тя сподели, че тя и семейството ѝ са имали герой до себе си. По думите ѝ постъпката на Петко Петков не е нещо, което може да се прости и не смята, че той заслужава да бъде наричан с думата “човек”. 

“През годините не съм си позволявала да отделям много време или емоция да мисля за него, защото знам, че съдебната система си е свършила работата”, разказа тя.

През последния месец обаче Милена е извадена от състоянието си на “неутралитет” към него. Причина за това е, че Петков е завел дело срещу държавата с иск за 1 млн. лв. за причинени неимуществени вреди.

Тя обясни, че съдебната система се впряга в негова услуга, тъй като той има право на служебен адвокат, а в случай на осъдителна присъда - данъкоплатците ще трябва да платят.

Според нея съдебната система е запълнена с подобни искове и хора с доживотна присъда не бива да имат подобни права.

Милена отглежда 21-годишната си дъщеря. А Фондация “Емил Шарков” към момента подкрепя 102 деца от 80 семейства на загинали служители от системата на МВР. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Иполит Матвеич (преди 3 години)
Рейтинг: 236 | Одобрение: 66
А бе Милена, не разбра ли, че твоя мъж го гръмнаха неговите колеги. И после набедиха Пеци, когото лично познавам. Толкова ли не можеш да се досетиш? Що е трябвало да нахлуват маскирани в 04.00 часа през нощта? Ако бях на негово място и аз щях да стрелям срещу взломаджиите. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама