Съсед "изпял" бойната баба, която си конструира пушка. Жената бранила кокошките от крадците

09.03.2015 / 13:32 4

Бойна баба от врачанското с. Рогозен получи присъда от 3 месеца условно от районния съд в Козлодуй за притежаване на нерегистрирано оръжие. Въпреки нежеланието си Лиляна Чокойска се признала за виновна и сключила споразумение с прокуратурата, за да не получи по­ голяма присъда.

Съсед натопил 64-­годишната пенсионерка, че къта оръжие и през ноември м.г. при обиск в дома й ченгетата открили скрита в лятната кухня напълно годна за стрелба пушка самоделка. Тя била пригодена за стрелба с ловни патрони 12 калибър, каквито бившата служителка в детската градина на селото имала в изобилие.

При обиска проверяващите намерили и чертеж за направата на пушката, а жената се похвалила, че сама конструирала огнестрелното оръжие и си го изработила от подръчни материали. При разпита Чокойска заявила, че къщата им с болния й съпруг била обирана няколко пъти, а местните роми редовно й задигали кокошките, пише 24chasa.bg.

Затова решила да вземе охраната на дома си и на отглежданите животни в свои ръце. Укорила и полицаите, че не издирват и не залавят крадците, които тормозели с набезите си цялото село. Ченгетата пък й образували досъдебно производство за незаконно притежаване на оръжие.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
2
Добър (преди 5 години)
Рейтинг: 13287 | Одобрение: 9007
Всички съседи са певци.
3
0
thunderstruck (преди 5 години)
Рейтинг: 282 | Одобрение: 112
ЕВАЛА!!!
По-добре временен неуспех, отколкото временен успех!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама