Саудитска Арабия ни обеща нефт и газ

23.08.2022 / 19:21 4

снимка МВнР

„Саудитска Арабия е готова да проведе разговори за доставка за България на нефт и природен газ“, това заяви посланика на Кралство Саудитска Арабия Халид бин Камал Факих на среща със служебния министър на външните работи Николай Милков.

Министърът благодари на посланика и отбеляза, че съвместно следва да се проучат начините и средствата за осъществяването й, предадоха от пресцентъра на външното ни министерство.

 Важен акцент бе поставен също върху партньорството и в други области като икономика, инвестиции, селско стопанство, туризъм, отбрана, високи технологии, здравеопазване. Бе обсъдена още взаимната подкрепа на кандидатури в международни организации.

В същото време служебният заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България Хюсейн Хюсейнов.

В хода на разговора двете страни са подчертали двустранни отношения и стратегическото партньорство между България и Азербайджан, които на 5 юни 2022 г. отбелязаха 30 години от установяване на дипломатически отношения.

Българската страна открои голямата важност, която България придава на отношенията си с Азербайджан, като приоритетен партньор в региона на Южен Кавказ и широкия Черноморски регион, особено в контекста на енергийната диверсификация, подчертават от МВнР.

В хода на разговора е бил обсъден и въпросът за осъществяване на визита на президента на Азербайджан Илхам Алиев у нас, предаде „Факти”.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
6
Чичкото (преди 6 месеца)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Да дадеш е едно а да обещаеш друго
Истината преди всичко
7
1
уйчо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 71563 | Одобрение: -3207
Бе дейбаваштамама, като тоз глупак, дето ни баламосва, бих го пребил без капка съжаление да ходи при шейха да се оплаква после!
7
0
Off Road (преди 7 месеца)
Рейтинг: 11534 | Одобрение: 3204
Никой не може да ви даде повече, отколкото аз мога да ви обещая.
0
5
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 109829 | Одобрение: -781
В момента всички които искат да го подадат на руснаците ще го сторят.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама