Съвети за хора, теглещи ипотечен кредит

14.01.2021 / 17:14 0

Закупуването на имот и жилище често е най-голямата инвестиция, която човек ще направи. Със сигурност преживяването е единствено по рода си. Понякога обаче всичко е доста оплетено и много често купувачите просто се пускат по течението без да осъзнават какво се случва. Това със сигурност не е най-добрата тактика и ако изберете нея, трябва да се подготвите, че има шанс да загубите доста пари.

Много от хората, които са си патили от покупката на жилище, искат да върнат времето назад и да се поинтересуват преди да се решат да изтеглят ипотечен кредит. За да не се окажете и Вие в тяхната ситуация, специално за Вас изброихме някои съвети, които със сигурност трябва да имате предвид.

  • Не се нуждаете от 20-процентов депозит - 20-процентовият депозит е идеален но заемодателите са склонни да осигуряват ипотеки и на тези, които са спестили по-малко от една пета от покупната цена на имота. Но за целта ще трябва потребителите да платят малко повече.
  • Банките биха били склонни да Ви заемат непосилно високи суми - Ако посетите кредитен посредник в началото на изследователската си фаза, напълно възможно е да разберете, че някои банки са склони да Ви отпуснат заем, двойно по-голям от това, което Вие сте искали и реално можете да изплатите.
  • Съществуват редица разходи, които пристигат паралелно с покупката на имот - Има редица други разходи, включително такси за трансфери, държавни такси, такси за строителство и доклади за вредители, такси за транспортиране, адвокати, нотариуси и още други. Всички тези разходи със сигурност могат да покачат цената с няколко хиляди лева.
  • Предварителното одобрение не е гаранция за получаване на заем - Много кредитори предлагат услуга за предварително одобрение, при която те взимат предвид доходите, разходите и сумата на личния Ви дълг спрямо депозита Ви, за да разберат дали отговаряте на условията за кредит. Пълното одобрение на заем идва чак след като кредиторът получи подписан договор за сключена сделка, чрез която проучва и проверява дали имотът наистина е стойностна инвестиция.

За да избегнете тези неща и още доста тънкости преди да теглите ипотечен кредит се възползвайте от услугите на професионален кредитен консултант.

Това е лицето, което ще Ви консултира при нужда от жилищен кредит напълно БЕЗПЛАТНО. Той ще изготви вашия профил и ще намери най-добрия ипотечен кредит сред всички банки в България, без да се налага да губите Вие от личното си време, посещавайки всяка една. Ще Ви информира какви документи са необходими за кандидатстване, таксите, условията, сроковете и задвижването на цялата документацията.

 

Неизбежна е нуждата от такъв съветник преди да вземете решение за теглене на най-разумния кредит срещу ипотека. Консултантът работи за интереса на кредитоискателя, като води преговори с всяка банка за предоставянето на най-ниския лихвен процент и най-изгодни условия за ипотечен кредит. Не допускайте грешката да избързвате, преди да сте проучили пазара и всички алтернативи към момента на предприемане на тази така важна стъпка във вашия живот.

* публикация

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама