Съветничка от “Възраждане” иска пълна забрана на колите в Морската градина в събота и неделя

23.05.2023 / 15:51 0

кадри Фейсбук/Мария Димитрова, Общински съвет - Варна

Редактор: Веселин Златков

Преди по-малко от две седмици Общинският съвет - Варна прие решение, с което достъпът на автомобили в Приморски парк се прекратява. Това стана с приемане на промени в Генералния план за организацията на движението в града. Който обаче се е разхождал в близките дни в Морската градина и по-точно в тази част, наречена “Салтанат”, със сигурност е видял автомобили, като разлика между преди и след решението на съвета, не се забелязват.

Този факт явно е направил впечатление и на общинската съветничка от “Възраждане” Мария Димитрова.

Във Фейсбук съветничката в местния парламент даде воля на възмущението си и пусна снимка на поредното паркиране по алеите. Тя освен това се притеснява, че на 24 май, обичаният празник, в който много семейства отиват на разходка из целия Приморски парк, разминаването на пешеходци и коли може да доводе и до инциденти. Ето какво написа Димитрова:

“Защо има коли в морската? Утре е празник и не трябва да застрашават живота и здравето на хората! Звънях и на 112.

Пуснала съм искане за почивните дни и официалните празници да затворят и за живеещите, с цел гарантиране живота и здравето на хората!”

След решението на Общински съвет - Варна, общината обеща на живеещите в парка и на хората с увреждания да бъдат снабдени с пропуски. Това на практика е връщането на старата система за влизане с кола в Морската градина, която съществуваше по времето на кмета Кирил Йорданов. Пропуските обаче често бяха фалшифицирани или издавани неправомерно, което предизвика огромно недоволство сред варненци.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама