Съветничка от ГЕРБ във Варна пита Градски транспорт: Защо пращате само стари автобуси във "Владиславово"?

13.06.2018 / 13:05 9

Ръководството на варненската фирма "Градски транспорт" във Варна получи неудобни въпроси за обслужването на пътници не само от опозицията в общинския съвет, но и от управляващите от ГЕРБ, който принципно го поддържат. Един от тях беше за автобусите, които превозват хората от и до район "Владислав Варненчик".

Лидерът на съветниците на ГЕРБ Марица Гърдева попита защо линиите в най-отдалечения от центъра квартал на Варна се обслужват само от стари автобуси. Изпълнителният директор на фирмата превозвач Злати Златев каза, че това не е вярно и че старите и новите автобуси се разпределят по всички линии. "Като съветник от "Владиславово" получавам сигнали от гражданите там, че се возят в стари автобуси и моля да объренете внимание на това", заяви Гърдева.

По време на заседание на стопанската комисия, на което тежкото финансово състояние на "Градски транспорт" беше обсъдено подробно, стана ясно, че в дружеството вече идват първите от 15-те нови автобуса, които се очакваха. Златев обаче коментира пред съветниците, че разходите около тези превозни средства са сериозни, макар и по-малко, отколокото за старите. Той подчерта, че работата на климатиците, с които пънтиците във Варна са свикнали и изискват в жегите, вдига разхода на гориво с 3-4%. Климатиците на най-новите попълнения в автопарка на фирмата пък били още по-мощни. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 37570 | Одобрение: 10790
К'во се чудите? Портних не се поти ...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама