Съюзът на международните превозвачи: На 10 май целия транспорт спира

02.05.2022 / 19:11 2

кадър Нова нюз

На 10 май целия транспорт спира, заплашиха от Съюза намеждународните превозвачи

"Още от 10 май всички превози спират, автобуси, товарни автомобили. След като правителството действа така арогантно, ние съответно няма да отстъпваме. След скандалната пресконференция на "Продължаваме промяната" вече смятаме да предприемем действия от 10 май. Решенията ще се вземат от всички в бранша, най-накрая трябва да бъдем чути и да има резултати. Искаме оставка на трима министри, вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев, не на цялото правителство, искаме не само да ни чуят, но да има и резултати", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Йордан Арабаджиев, Изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи 

"От два месеца уж сме в комуникация с правителството и предлагаме пакет от мерки, които да помогнат да се овладеят инфлационните процеси. Предложихме премахване за шест месеца на био добавката и намаляване акциза на горивата. Дори и държавите членки, които са на минимални ставки, могат да намалят акциза. Правителството не прави нищо, но автомобилния бранш е изцяло обединен, предлагаме и тол такси да не се искат за второстепенните пътища", заяви още Арабаджиев.

"Бяхме убеждаване, че България не може да намали акциза си, което се оказа, че не е вярно. Министър Василев сведе дебата на ниско ниво, истината е, че всички превозвачи плащат, и то на момента. На фона на криза да се налага тол такса на второстеренните пътища е алогично", категоричен е той.

"При тези цени на тол таксите транспротната услуга ще се повиши и всеки български гражданин ще плаща по 500 лева на година", прогнозира Йордан АрабаджиевСледете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 103498 | Одобрение: -582
Цялата работа е ,че се готвят товарни влакове и тия тарикати ще имат грижи. Отделно горивата поскъпват и айде като Алибег-кръчмаря.Искаме,искаме....
6
0
бачо Кольо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 13050 | Одобрение: 3540
Целия траспорт визира дето е на гуми-щот вие се ненаядохте!
Колкото повече,толкова повече!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама