Счетоводство на етажна собственост - с какво може да е полезно

20.02.2023 / 11:37 0

С постоянното усложняване на отношенията между членовете на етажната собственост, постепенно все повече домоуправители на сгради решават да използват счетоводител за по-точното водене на сметките в сградите, в които живеят.

Докато професионалните домоуправители използват отдавна тази услуга, тя за непрофесионалистите си остава новост, която тепърва набира скорост.

Макар че услугата изисква известен разход на средства, той е много малък като себестойност, а когато се разпредели между отделните собственици, сумата започва да изглежда съвсем незначителна.

И щом като професионалистите в сектора използват помощта на счетоводни кантори, тогава наистина си струва да се запитаме защо го правят и как улеснява това тяхната работа. Обърнахме се към специалисти от Contract.bg за да научим какви са ползите и предимствата на това да водим професионално счетоводно обслужване на жилищната сграда.

Предимствата да водим професионално счетоводство на общата собственост

Едно от основните предимства на това да се води подробно счетоводство на етажната собственост от специализирана фирма е това, че ще бъдат спокойни дори и най-недоверчивите и несговорчиви съседи.

Всички ние знаем колко сложни са отношенията между отделните съсобственици, като всеки смята, че някой се опитва да измами останалите и че никой не може да проследи къде отиват или за какво се харчат събраните пари.

Обикновено, в една голяма част от сградите все още се избира касиер, който живее във входа, но тази доброволна работа е изключително неблагодарна. От една страна, доброволците се лишават от личното си свободно време, а от друга страна търпят негативите на останалите и липсата на доверие в тях.

Дава по-голяма яснота

Счетоводното обслужване изисква да се води стройна подредба на всички приходи и разходи, като живущите в сградата ще могат да видят кой каква сума плаща всеки месец, кой е коректен платец и кой не се издължава навреме.

Ще може да се види ясно за какво се харчат парите от собствениците, какви нужди покриват, има ли начин да се оптимизират тези средства така, че всички да са по-доволни.

Счетоводното обслужване дава доста голяма яснота и прозрачност, което е ключово за да се спестят много търкания и конфликти.

 

*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама