Счупена част е вероятната причина за пропадането на болничния асансьор във Варна

05.12.2018 / 22:10 2

БНТ

Счупена част е една от предполагаемите причини за пропадането на асансьора във варненската болница "Света Анна". Това са установили при първоначалния оглед от Агенцията за метрологичен и технически надзор във Варна. По време на злополуката в асансьора е

Според специалистите, предпазното устройство при претоварване на асансьора не се е задействало. Пропадането най-вероятно се дължи на счупена част. Така съоръжението остава без спирачки.

Стефан Петков, началник на Регионалния отдел на ИДТН-Североизточна България: Това е един фланец, на който се държи триещата шайба, която движи въжетата на асансьора... въпросът оттам нататък е какво друго има ли, няма ли, защо се е получило това нещо.

Асансьорът е монтиран преди 40 години. Той е българско производство и отговаря на всички стандрати. Експертите са на мнение, че, ако едно съоръжение се поддържа добре, няма значение на колко години е.

Стефан Петков, началник на Регионалния отдел на ИДТН-Североизточна България: Всички асансьори, независимо къде са монтирани, срокът на периодичният им преглед е 1 година, те се проверяват всяка година.

В Североизточна България има общо около 1 400 асансьори в обществени сгради. По-голямата част от тях са в добро техническо състояние.

Стефан Петков, началник на Регионалния отдел на ИДТН-Североизточна България: Когато ние и другите проверяващи забележат нередности, които опасни за хората или тези, които ги обслужват, спираме съоръжението. Заложен е някакъв срок, в който да се отстрани това несъответствие, и при условие, че се отстрани, асансьорът се пуска, след като бъде проверен отново.

Жената, която най-сериозно пострада при инцидента, все още е в болница. Състоянието ѝ е стабилно.

 

имало 8 души, които се разминаха без сериозни травми. Каква е основната

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Не ве глупаци (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако триещата шайба излезе от строя заради някакъв неин фланец това не означава, че кабината може да се разхожда един път надолу до упор и след това нагоре пак до упор в тавана. Има едно друго колело което като забележи въртене със скорост трошене на кокали, забива клинове в релсите и така кабината на може да мръдне ако не се използва кран (3 тонна лебедка). Е къде са тия части се пита?!
1
1
дидо (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
виновен е шефа на болноцата по документи е отчитал ремонти  и е прибирал парите в джоба си
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама