"Счупиха" телефона за информация за коронавируса, въпреки че трудно се запомня - 028078757

11.03.2020 / 14:59 1

Повече от седмица вече у нас работи гореща линия за информация за коронавируса, като след първите положителни резултати в България броят на обажданията се е увеличил значително. Това съобщи пред бТВд-р Божидарка Кайракова, ръководител на екипа от РЗИ, който отговаря за запитванията на гражданите.

Телефонът е 028078757.

„Преди въпросите бяха за тези пратки от Китай, сега въпросите са много по-конкретни и насочени. Чувства се едно напрежение у хората, даже те предлагат много повече мерки, отколкото са необходими“, коментира д-р Кайракова.

Към момента питанията са в две направления – мерки за превенция на заминаващите в чужбина и мерки, които трябва да вземат пристигащите от дестинации с коронавирус и техните семейства.

Засега положението у нас не е толкова страшно, мерките са отдавна приложени и всичко се следи и контролира, подчерта д-р Кайракова. „Ключът от превенцията – това са чистите ръце!“, категорична беше тя.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Варна (преди 3 седмици)
Рейтинг: 71736 | Одобрение: 35636
телефонът е много удобен за запомняне и да умираш пак ще се сетиш
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама