Секат дървата по Крайбрежната алея във Варна! Ето за какво се освобождава място (видео)

18.07.2019 / 12:31 3

видео: Павлина Иванова

Шум на моторни триони и на падащи дървета привлече вниманието на разхождащите се по Крайбрежната алея във Варна. В оградено от доста време пространство започна премахването на дървата, за да се отвори място за строежа на нов обект от проекта Алея Първа.

 

Преди време беше обявено, че на мястото ще бъде изградена Градска къпалня с минерална вода. Ето какво съобщиха от инвеститора „Холдинг Варна“ за този проект:

„Холдинг Варна” започва изграждането на водовземно съоръжение след влязло в сила разрешение за строеж, издадено от община Варна. Техническият проект предвижда реализиране на сондаж за минерална вода с дълбочина 2000 +/-50 метра с дебит 30 л/сек и температура 50°C. За съоръжението (Градска къпалня) е предвиден втори каптаж до Шокаровия канал, като Минералните води ще се използват за възстановителни процедури, хидротерапия и калолечение в Центъра за възстановяване и рехабилитация.“"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
18
3
Ман40 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 4558 | Одобрение: 1298
 Те тези ДЪРВА държат ската да не се срутва, ама де толкова акъл!?
RB
8
2
vampiro (преди 10 месеца)
Рейтинг: 606 | Одобрение: 141
Подготвят за сондаж на минерална вода, има време за строеж, кококапацитетни скандалджии!
Ако си прекалено уверен в себе си, значи си глупав!
38
5
Радослав (преди 10 месеца)
Рейтинг: 4027 | Одобрение: 1267
Режете ,режете!!! Ще дишаме мизерния ,прашен въздух ,но пък ще сме чисти след баня с минерална вода...за всяко отрязано дърво трябва да се задължават да посадят 10 нови. А колко от новите дръвчета на общината покрай булеварди и улици са измрели??? Загледайте се!!! По -голямата част от новите фиданки посяти през последните година -две са изсъхнали....
Губим България ,хораааа....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама