Семейният фестивал „Усмихни се, Карин дом“ отново ще развълнува Варна

11.08.2017 / 14:48 0

За трета поредна година слънчевият и изпълнен със зеленина двор на Карин дом във Варна ще се преобрази в още по-приказно място, посрещайки ежегодния семеен фестивал „Усмихни се, Карин дом“. На 16-ти и 17-ти септември фестивалът отново ще предложи забавления за цялото семейство – детски кът, батут и работилници за най-малките, занаятчийски и фермерски пазар, просторни площи за пикник, барбекю и качествена бира - за техните родители. Открита сцена ще събере музиканти, които ще подправят с творчеството си този празник на усмивките. Няма начин на децата да им доскучае, защото фестивалът ще бъде домакин и на много и разнообразни ателиета, където те ще могат да получат ценни знания, да експериментират, да бъдат не просто зрители, но и реални участници.

Тази есен освен всичко, фестивалът ще покаже на децата и света на приказките, ще ги пренесе в тайната градина на тяхното въображение и ще им разкаже някои добре познати или вече позабравени истории за далечни царства.

Но това, което превръща „Усмихни се, Карин дом“ в уникален фестивал е неговата основна идея – забавление с кауза. Събраните по време на фестивала средства (от дарение за вход, участие в томбола и закупени продукти, работилнички и др.) се използват за терапия на децата със специални потребности в Карин дом.

Още от самото си създаване през 2015г от Джъстин Боланд, идеята на фестивала е да мотивира гостите да припознаят каузата на Карин дом като своя лична. Всички можем да бъдем съпричастни и да подадем ръка, а какво по-хубаво от това да го направим забавлявайки се заедно със своето семейство и приятели.

Благодарение на Джъстин Боланд Карин дом има своя фестивал на усмивките и на споделените незабравими мигове. Има и също така две нови групи за деца със специални потребности, които продължават да бъдат финансирани от неговите следващи издания.

Група „Усмивка“, която носи името на фестивала е за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа, а група „Малки+“ е за най-малките деца с комуникативни затруднения и аутистичен спектър. Благодарение на всички гости на фестивала, всички партньори и усилията на целия екип, зает с организацията, децата със специални потребности на Карин дом получават висококвалифицирана терапия.

И тази година мисията на фестивала е да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време се научим да бъдем по-толерантни към децата със специални потребности и разбираме по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства.

Повече информация за събитието и за това как можете да се включите като партньор или доброволец, можете да научите на www.smile.karindom.org.

 

 

*реклама

 

 

 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.htmlПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама