Сензационно: Норвегия може да въведе трети пол в паспортите и личните документи

08.02.2017 / 16:17 9

Норвежката работническа партия обмисля въвеждането на трети пол в паспортите и официалните документи на местните, предаде The Independent, цитиран от "24 часа".

"Вярвам, че всеки човек има правото да живее живота си с идентичността, която счита за своя", коментира лидерът на партията.

Той и неговите колеги предлагат наличието на среден пол с название "hen" на норвежки, идващо от сливането на мъжки ("han") и женски ("hun"). Най-голямата политическа партия в Норвегия заяви, че обмисля въвеждането на това допълнение към личните документи като част от тяхната програма за 2017 - 2021 г.

Швеция вече въведе трети пол през април 2015 г. Трудността на някои личности да се самоопределят като мъж или жена ще изчезне и те просто ще се вместят в среден род "то".

Така тези индивиди ще живеят много по-свободно и спокойно, без да изпитват подобен дискомфорт. Подобно предложение бе внесено вече през 2016 г. в Норвегия, но не успя да спечели достатъчно привърженици.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
14
1
Karamel (преди 6 години)
Рейтинг: 20896 | Одобрение: 10501
Нормалните хора са на път да станат малцинство! Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама