Сензация: Учените разбулиха тайната на Лох Нес

05.09.2019 / 20:33 2

Специалистите от новозеландския университет Отаго преди около година взеха образци от водата на езерото Лох Нес в Шотландия, опитвайки се да открият ДНК на известното чудовище, предаде Блиц.

 

В хода на изследването учените са успели да съберат проби от водата от три дълбочини на езерото Лох Нес и да изучат всичко в тях, като мъх, кожа, люспи и дори фекалиите. 

На 5 септември ръководителят на изследването професор Нил Гемел заяви на пресконференция, че специалистите са открили 500 милиона различни ДНК проби. Находките са били сравнени с вече изучени живи същества и е било достигнато до извода, че хората, най-вероятно, са виждали във водата гигантски змиорки.

За съжаление, резултатите на изследването са показали, че "няма никакви доказателства" за съществуването на чудовището Неси, пише в. "Мирър". 

Трябва да се отбележи, че легендата за чудовището във водите на езерото Лох Нес се появява през шести век. Оттогава са били регистрирани голям брой свидетелства за това, че Неси съществува. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
tzokov (преди 8 месеца)
Рейтинг: 2295 | Одобрение: 875
Евала,хората правят бизнес от нещо несъществуващо.
11
2
гарфилд (преди 8 месеца)
Рейтинг: 35055 | Одобрение: 13880
Бар на брега на Лох нес.Клиентите си пият кротко,а един пита бармана:Кога излиза чудовището?Бармана казва :след третото уиски, винаги се появява. Усмивка

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама