"Севастопол" във Варна грейна с цветни рисунки

03.06.2023 / 15:46 1

Снимки "Петел"

Варна се изпъстри в съботния ден!

До 4 юни ще бъдат осъществени рисунките на асфалт в района на „Севастопол”, съобщават от сдружение „Пространствата на Варна“, които реализират инициативата по европейски проект.

За три дни ще бъдат изрисувани близо 1000 квадратни метра. Организаторите канят всички желаещи да се включат като доброволци и да помогнат в логистиката или да участват в самото рисуване, предава БНР.

Гунчо и Александър направиха очертанията с акрилатна боя. Чуйте какво разказаха те:

На  3 и 4 юни ще бъде разкрасено с бои на водна основа пешеходното пространство пред Градската художествена галерия на Варна и в него могат да се включат и деца, като на най-малките ще бъдат раздадени тебешири вместо боя, уточняват организаторите.

Варна е един от 19-те европейски града, в които ще се реализират творчески проекти чрез инициативата на „Bloomberg рhilanthropies“ за подобряване на безопасността по улиците, активиране на публични пространства и ангажиране на местните общности, съобщават от сдружението. Сред другите населени места са Брюксел, Хелзинки, Мадрид, Рим, Осло и Атина. 

От „Пространствата на Варна“, които реализират и други идеи за облагородяване на крайморския град, смятат, че ключът към качествената градска среда са хората.


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
KRISTINCHO (преди 4 месеца)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
На тези цапаници, рисунки ли им казват вече.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама