Северин пред немския съд: Влязохме в спор, но не съм искал да я убивам и изнасилвам

12.10.2018 / 12:10 16

Обвиняемият в убийството на тв водещата Виктория Маринова Северин Красимиров ще бъде върнат в България със самолет още този уикенд. Това съобщи "Монитор", позовавайки се на източници в съдебната власт. Германският окръжен съд в Щаде окончателно реши да върне в България задържания за престъплението. Информацията за решението на съда беше разпространена чрез съвместното прессъобщение на съдебните власти в Целе, в чийто окръг попада и Щаде – мястото, където се укриваше Северин след престъплението.

В съобщението пише, че магистратите в Щаде са взели решение да бъде изпълнена европейската заповед за арест, издадена срещу Северин от българската прокуратура.

От германската прокуратура посочват, че по време на разпитите там обвиняемият частично е признал вината си за извършеното престъпление. Пред разследващите той е обяснил, че се е озовал на брега на р. Дунав в Русе в нощта на престъплението, като е бил под силно влияние на наркотици и алкохол.

В някакъв момент покрай него минава непозната млада жена, в която той влиза в спор, а след това решава да я нападне и хвърли в храстите. Пред съда обаче Красимиров е отрекъл да е имал намерението да убива Виктория, както й да я изнасилва и ограбва.

Тези признания според немската прокуратура показват, че в престъплението не може да се търси политически мотив. Обвиняемият не е възразил срещу екстрадицията и се е съгласил с ускорена процедура за връщането му в България, се посочва още в съобщението. Затова главният прокурор на Целе е издал заповед за трансферирането му у нас. Законът предвижда това да се случи в 10-дневен срок.

Според информация на "Монитор" трансферът ще се осъществи още този уикенд, когато е най-скорошния полет от Хамбург за България. Заедно със Северин ще пътуват представители на немската съдебна охрана, които трябва да предадат обвиняемия на наши гардове на българското летище. От там Северин ще бъде трансфериран в следствения арест в Русе, където се води разследването срещу него.

Веднага щом пристигне у нас на Северин ще му бъдат повдигнати и двете обвинения - за изнасилване и умишлено убийство, които до този момента са му предявени само задочно. След това започва да тече 72-часов срок, в който Красимиров ще бъде изправен пред Окръжния съд в Русе, за да му бъде определена мярка за неотклонение. По информация на "Монитор" прокуратурата ще настоява за постоянно задържане под стража. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
666 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 14978 | Одобрение: 4843
Написал съм за куршума Усмивка Другото е...друга бира Усмивка
15
2
666 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 14978 | Одобрение: 4843
Ние ще го платим...как кой?!? После гниенето му в затвора пак ние ще платим... Аз бих дал 20 лв. на някой снайперист за куршум и още като слиза от самолета да се реши този проблем...
30
13
plabov1080 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 48421 | Одобрение: 3631
И билета за самолета кой ще го плати?
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама