Сидеров: Нарязахме ракетите, а сега САЩ дори наем не плащат тук, много сме ларж

13.06.2018 / 14:50 16

Снимка Булфото

"Не е проблем Каракачанов да си подаде оставката, но ние сме в една коалиция, която сме излъчили от тройната коалиция двама вицепремиери, всяка една оставка означава вече разтурване на голямата коалиция с ГЕРБ. Ако това цели Марешки, да каже след А и Б - иска нови избори, разчита, че ще вземе 120 депутати...", пише fakti.bg.

Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров отговори в кулоарите на парламента на лидера на "Воля". По-рано днес Веселин Марешки обяви, че на министъра на отбраната Красимир Каракачанов трябва да бъде търсена отговорност за проблемите в армията.

"Тези, които не са осигурили средства за обучението на българските пилоти или са допуснали техническа неизправност, на практика са ги пратили на сигурна смърт. И кой друг носи отговорност освен политическото ръководство на Министерството на отбраната под началничеството на Красимир Каракачанов. Ние ще сезираме прокуратурата за бездействие и несвършена работа, защото излиза, че в този ден няколко български екипажа са играли на руска ролетка, тъй като няколко са се сменяли на този самолет", възмути се Марешки.

Сидеров пък смята, че "не може да се използва един трагичен случай, повреди и катастрофи са ставали във всяко едно време". Според него политическа отговорност трябва да се иска от тези, които са позволили да се "разруши Българската армия" поради натиск от САЩ.

"Американците ни накараха да нарежем съветските ракетни установки, които бяха единственото ни сериозно защитно оръжие. Защо сега не ни подарят хеликоптер, изтребител, а трябва да ги купуваме, като в същото време от 2006 г. използват безплатно четири военни бази у нас. На Филипините, в Италия плащат стотици милиони - където имат бази, обикновено плащат наем, тук - не, ние сме много ларж", възпротиви се председателят на "Атака".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 37570 | Одобрение: 10790
Двуточков! Били сме врагове не на Русия, а на СССР! И не само през първата половина на ВСВ, а на почти цялата! Германия никога през историята не ни е окупирала!
3
6
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 37570 | Одобрение: 10790
Искаш да кажеш, че САЩ са ни окупирали? Защото съветската(а не руската) армия е била окупационна! По простата причина, че сме били врагове през войната. По наш избор.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама