Сигнал до „Петел“: Този знак преди „Кръстовището на смъртта“ край Варна може да спаси живот, но никой не го вижда (снимки)

14.08.2018 / 14:36 6

снимки Г. Георгиев

„Кръстовището на смъртта“- мнозина наричат така разклона за с. Долище на пътя Аксаково – Кичево. Мрачното прозвище не е дадено напразно, там през годините са ставали много катастрофи и при не една от тях е имало човешки жертви.

Нашият читател Г. Георгиев ни изпрати сигнал за този изключително опасен пътен участък. За предупреждение на шофьорите там е поставена табела „ОПАСНО КРЪСТОВИЩЕ - 200 м.“ . Само че крайпътната растителност, която очевидно не е кастрена отдавна, го закрива напълно и той изобщо не се вижда. Ето какво пише още нашият читател, който е изпратил и снимки от мястото:

"Една от постоянните теми в този сайт е безопасността на движение по пътищата. Неведнъж тук сте писали за опасните кръстовища.  Дори с основание нарекохте едно  от тях „Кръстовище на смъртта“ – по пътя Аксаково –Кичево, разклона за с. Долище.

Не по-малко опасно е и съседното кръстовище – разклона за с. Въглен и с. Яребична.  И двата  рискови  пътни възела са много добре обозначени - със знаци, предупредителни  табели, щриховани полета на асфалта пред тях.

Един факт, обаче, буди тревога – зелено-жълтата табела „ОПАСНО КРЪСТОВИЩЕ - 200 м.“ по пътя от Варна към с. Въглен изобщо не  се вижда, тъй като е скрита напълно от храсти и дървета. Едва когато колата се изравни с табелата, шофьорът с периферното си зрение  забелязва  цветно петно вдясно, без  да разбере за какво предупреждава надписът на табелата.“Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
0
dd (преди 2 години)
Рейтинг: 9531 | Одобрение: 2981
Както винаги два храста са по-важни от човешкия живот в България.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама