Сигнали за опасни пешеходни пътеки във Варна

19.11.2022 / 08:57 0

кадър: БНТ

За опасни пешеходни пътеки сигнализират граждани във Варна. Хората твърдят, че има много зебри, които не са поставени на подходящи места и създават възможности за инциденти, освен това объркват шофьори и пешеходци.

Една от опасните пешеходни пътеки във Варна е тази до входа на Четвърта езикова гимназия, предава БНТ. Маркировката се намира буквално на завой.

"Това, че влизат в завой не им дава предимство пред самите пешеходци. Там пешеходната пътека трябва да бъде малко изнесена след кръстовището, изкуствената неравност да убие скоростта на водачите и чак тогава да е пътеката", коментира Атанас Балабанов, автоинструктор.

Живеещи в квартал "Чайка" се оплакват, че една от пешеходните пътеки е разположена близо до високи контейнери за отпадъци. Така нито шофьорите имат видимост, нито пресичащите.

Много от пешеходните пътеки са разположени на автобусни спирки или на още по-опасни места, като тази пред Пътна полиция в града.

 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама