Симеон Дянков: Няма мерки за помощ на бизнеса в следващия бюджет, а защо харчим милиарди за отбрана?

24.11.2020 / 08:09 1

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадър bTV

В новия бюджет липсват мерки за подкрепа на бизнеса. Необходими са от 3 до 5 милиарда за тази цел, това каза в интервю за bTV бившият финансов министър Симеон Дянков.

Той прогнозира, че новото българско правителство ще трябва да променя спешно бюджета, за да осигури помощ за икономиката. По негово мнение държавата може да плаща дори до 100% от заплатите на работещите, но само за няколко месеца, така че е важно средствата в бюджета да не се харчат в първите месеци на годината.

„От сега е ясно, че 2021 година няма да е по-лесна, може да е по-трудна“, каза Дянков и допълни, че не е добре заради това, че годината е предизборна, държавата да дава по-оптимистична прогноза, както е в новия бюджет.

„Защо се харчат пари за отбрана? С кого се очаква да водим война?“, попита риторично Дянков. Той каза също, че въпреки хвалбите на правителството колко пари е получило от ЕС, проекти на практика няма, така че тези средства могат да останат неизползвани.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама