Симеон Дянков: Това е най-стабилната възможност за кабинет

05.06.2023 / 08:17 7

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БтВ

Бившият финансов министър Симеон Дянков е доволен от случващото се на политическата сцена у нас.

"Това е най-стабилната възможност за кабинет и се радвам, че това се случва. Трудно е и за самите партии, но ако се погледне политическата палитра, това е най-стабилната коалиция, това е успех. Има много сили, които не искат да стане редовен кабинет. От тази гледна точка внезапната жар да взимане на имунитети иска да сплаши някои политици. Това показва че трябва редовно правителство, което да има два жалона - единият е Шенген, другият е Еврозоната. Покрай тези два жалона, да се направи най-сетне тази реформа, за да не може прокурори да плашат политици и обикновени граждани. Има някои политически сили, които не искат - "Възраждане" и групи в БСП, но извън тези групи България традиционно е имала една част от бизнеса, който е израсъл по начини, по които в една открита европейска икономика няма как да се правят пари и следователно не им харесва Шенген и Еврозоната", каза той в сутрешния блок на БТВ.

"Познавам и двамата - Денков и Габриел, ще работят много добре заедно. За мен ключовата фигура в този кабинет е Христо Иванов. За мен успехът и ключът на този кабинет е в него. Този кабинет може да издържи известно време, поне една година, ако покаже успехи в постигането на две цели - Шенген, което означава реформи в прокуратурата, другата е Еврозона, плана за възстановяване. И по двете теми Христо Иванов като добър юрист е най-добрият експерт. По втората тема при тях също са добрите експерти - Георги Ганев, Мартин Димитров. Затова основната раота ще е в парламента, а не в Министерския съвет", добави Дянков.

"Президентът се справи добре с избора на служебния кабинет, който като цяло добре работи, осбено при финансите. Работата е добре свършена", заяви бившият финансов министър.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 357795 | Одобрение: 59300
Даааа, ще делят кокала....Едните ще гризат от едната страна, другите от другата и ще гледаме сеир, като се срещнат по средата......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 60181 | Одобрение: 7766
Постигнахме изключително труден компромис да делим кокала.АнгелчеЩото от козяк така ни наредиха!!!:alien:
3
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 357795 | Одобрение: 59300
Щом Пицарят харесва този буламач, значи нещо не е наред с манджата......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 60181 | Одобрение: 7766
Видяхме постната пица какви  ги свърши,седнал акъли да раздава!!!Болест
1
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 143635 | Одобрение: 6850
Работата е ,, Адаме избири си жена, предлагат му единствено  Ева" Изборът е предрешен.
Всеки да си получи заслуженото !
4
1
KRISTINCHO (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
Единственото притеснително в новия кабинет е включването в него на политическа фигора - Асен Василев. Последният вече доказа, че не е добър финансист.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама