Симеон Сакскобургготски и съпругата му приеха гости в Двореца си Царска Бистрица. Показаха снимки отвътре. Има специална стая

13.10.2020 / 10:11 3

Снимка: Гергана Паси ФБ

Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита приеха в Царска Бистрица свои съмишленици. Това стана след като ВКС отхвърли иска на държавата срещу него за собствеността върху парка и двореца.

Бившият зам.-министър на външните работи в кабинета на Сакскобургготски Гергана Паси коментира решението на ВКС така: "Следваща стъпка трябва да е описание на богатите исторически факти, които тази възрожденска къща крие".

Тя сподели и снимки от апартамента на цар Фердинанд, ловните трофеи, картата, по която царица Йоанна учи децата си на български носии, докато са в изгнание по света.

"Царска Бистрица - окончателно върната на семейството на Царя от Върховния съд!! Следваща стъпка трябва да е описание на богатите исторически факти, които тази възрожденска къща крие.

Тук 6-годишният Симеон за последен път вижда жив баща си цар Борис. По-долу интересни снимки от апартамента на цар Фердинанд, ловните трофеи, картата, по която царица Йоанна учи децата си на български носии, докато са в изгнание по света... Най-забавното е, че цяла една стая е посветена на карикатурите, които Царят е събрал от времето на своето управление и до ден днешен се забавлява с тях..

Паркът е отворен за посещения през уикенда", написа тя във фейсбукСледете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 103220 | Одобрение: -590
Кой каза че Бойко е неблагодарник? Ето, въпреки всички закони му върнаха нещо което принадлежи на държавата България.Така че моля,моля,ББ умее да стопли две старчески сърца..... И ако може всички тия лизачи -на сапун.
5
0
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 242829 | Одобрение: 27324
А еврейчето май си е забравил ролките на главата, докато си къдри перчама.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
0
d4 (преди 2 години)
Рейтинг: 310 | Одобрение: 20
Благодаря на царя, че създаде НДСВ за да си върне апетитните имотчета в България, като същевременно позволи да бъдат създадени чудовищетата Лучано, Ирена Кръстева, Пеевски, Борисов. На царя мога само да пожелая да не им се радва още дълго.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама