Симеонов: Магазинерите да се глобяват по 300 лева, за това, че обслужват непослушните клиенти, които не са си поставили маска

30.06.2020 / 08:34 6

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg 

Кадър Нова тв

За мен противоепидемичните мерки бяха бързо разхлабени, особено за някои е още рено. Например провеждането на мачове - там няма никакъв контрол, ще има цели сектори, където ще бъдат празни, но в други ще има големи струпвания, ще се поздравяват, няма да спазват дистанция и ще се заразяват. За съжаление в Министерски съвет в момента има едно нечисто надпреварване по отношение разхлабване на мерките, кой да бъде по-добър от другия, не слушат щаба, а тези пет човека, които ни спасиха от епидемията ние ги заклеймихме и в момента никой не ги слуша.  

Това коментира в ефира на Нова тв Валери Симеонов.

Другите мерки, с които много се избърза са в любимия ми бранш туризма. Те са освобождаването и разрешаването на работа на дискотеки и барове с препоръката да се запълват само на 50%. Кой ще ходи да ги брои тия 50%!? Това е просто имитация, това е лицемерие. Баровете и дискотеките не трябваше да се отварят, категоричен е Симеонов.

Всеки министър иска да се хареса на хората и затова се разхлабват мерките. Но ние нямаме най-важното условие, което постави щаба - контрола. Аз като пътувам в България по бензиностанции масово не ползват маски, правят ти кафе и ти го дават, а маската отдолу, под тезгяха сложена, коментира Симеонов. 

Всички са хора, всички с огромно нетърпение очакваха преодоляването на тази епидемия. Хората трябва да бъдат плашени, защото другата крайност е пълно разхлабване на мерките. Аз бих препоръчал на министър Ананиев да допълни своите заповеди с една нова - 300 лева глоба за всеки продавач в магазин, който обслужва човек без маска. Това защо не се направи. Касиерката, която е обслужила днес няколко клиента без маска, да получи глоба за всеки един от тях. И касиерката трябва е с маска, и клинтите й и да не обслужва такива клиенти, които не спазват правилата. И за единия трябва да има глоба, и за другия, посочи той. 

Трябва да има будно гражданско съзнание, хората трябва да подават сигнали в полицията, когато видят нередности, че се обслужват клиенти без маски, че има струпвания на хора. А полицията трябва да налага санкции. Не е работа на Фандъкова да излиза и да казва, че глоба от 300 лева е много скъпа, посочи той.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
ас (преди 3 години)
Рейтинг: 149036 | Одобрение: 23466
дебил какво ще направи една магазинерка като и влязат 3 циганета без маски??? да извика полиция ли??? и докато чакаме полиция час два ще загуби 15-20 клиента. то ако е така магазините им е по лесно да затворят за месец докато отмине цялата тази глупост.
4
0
yana great (преди 3 години)
Рейтинг: 4462 | Одобрение: 1147
Тъй, тъй,пълнете хазната да има какво да крадете, а ние ще се душим с маски при 30 градусови жеги.Да ви го начукат манафите, може и да ви хареса...
3
0
Кака Слонка (преди 3 години)
Рейтинг: 21779 | Одобрение: 939
Предната патериц ана боеко, която след година никой няма да помни и тогава ще лае срещу него, но ще му напомняме за изказванията му 
ВСЕКИ КОЙТО МИ ДИСЛАЙКНЕ КОМЕНТАР МАЙКА МУ ДА УМРЕ ДО 2 ДНИ И ДА АКО ИМА ДЕТЕ ДА ГО ПОГРЕБЕ ДО 3 ДНИ!!!
4
0
Радослав (преди 3 години)
Рейтинг: 6293 | Одобрение: 1638
хахаха пълен  тапак ...тиквуни малоумни ...леш сте всички ...
Губим България ,хораааа....
7
2
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 340329 | Одобрение: 54669
Значи аз не помня такава паника от времето, когато в Софето се разбра, че Деси Острието имала трипер.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
0
Ванката (преди 3 години)
Рейтинг: 47840 | Одобрение: 9565
Този бъка с акъл, като лайно с витамини!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама