Симеонов е категоричен: Ще затваряме заведения за 3 дни, ако "чупят" шумомера

24.06.2019 / 08:40 2

Депутатът и бивш вицепремиер Валери Симеонов заяви категорично, че са предприети всички мерки да не бъдат нарушавани забраните за висок шум по курортите. 


"Никой политик не е обикалял да дърпа кабели. Работата на вицепремиера в мое лице в предните години бе да давам кураж на институциите да си вършат работата в "битката" с високия шум. Правомощията ще са на полицията. Тя е тази, която ще установява след обаждане на 112, наличието на нарушения. Всичко е доста абсурдно като организация. РЗИ с измервателни уреди трябва да установи нарушенията, но тя работи до 17 ч.

Миналата година като затворихме заведение, бяха ангажирани доста институции. А сега вече след сигнал на 112 полицейският патрул идва и издава писмено разпореждане за прекратяване на озвучаване. Какво се случва, ако собственикът откаже да разпише? Тогава полицейският патрул затваря заведението за 3 дни. При повторно нарушение заведението се затваря за 14 дни. И накрая полицията може да изземва озвучителните средства. Тук става дума и за сватби в малцинствата. Ще го прилагаме закона и спрямо булката, и спрямо младоженеца, кума, брата и свата. Желанието ни е българският туризъм да стане малко по-доходен. Особеностите на българские курорти са най-вече за семеен туризъм. Те са проектирани и създадени така още от времето на социализма", заяви Симеонов в ефира на "Нова телевизия", където бе включен директно от Слънчев бряг."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
2
айки (преди 11 месеца)
Рейтинг: 15682 | Одобрение: 5987
   правилно трябва да има контрол.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама