Симеонов към българите в чужбина: Който иска да гласува, да хваща самолета и да идва в България

15.01.2021 / 10:21 11

Кадър: "Нова телевизия"

"Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление, да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение". Това заяви в ефира на сутрешния блок на "Нова телевизия" лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод гласуването на българи в чужбина.

По никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент. Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата, не гарантират изискванията за тайна на вота”. Това заяви лидерът пред Нова телевизия на НФСБ Валери Симеонов.

„У нас няма никаква практика за това. В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората”, коментира Симеонов.

"Гласуването по пощата не е просто. Там трябва да има някаква кореспонденция. Държавата трябва да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е подменен твоят вот. За да се направи това, държавата трябва да знае адреса ти”, коментира той.

По думите му няма абсолютно никакво време за организирането на такова гласуване, нито практика, нито нормативна база. „Времето е прекалено малко и това прави гласуването по пощата екзотична мярка", смята Валери Симеонов.

„Тази идея, както и предложението за видеонаблюдение при броенето на бюлетините, имат една цел – да се удовлетворят исканията на хората, които протестираха на улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си подлаган на критика", посочи лидерът на НФСБ.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 328071 | Одобрение: 51156
Фокс.....прав си за "българите" в Турция само, защото тия там са се уредили вече и няма да се върнат.....Повечето българи обаче са на Запад и по данни на Външно, около 1.7 милиона си прихождат, т. е. са гастарбайтери, нещо като моряците например.....През 2018, по данни от банките с преводи са пристигнали 2,15 милиарда евра и се смята, че емигрантите които не харесваш, всъщност са били най-големият инвеститор за годината....Тук не са включени парите пренесени през границата, което прави сумата още по-голяма.....Уважавай тези хора, ако обичаш....те също хранят семейства в България и живо се интересуват КОЙ стои на коня, защото точно заради този КОНник са навънка....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
3
fox81 (преди 3 години)
Рейтинг: 2510 | Одобрение: 535
Който не живее в България, няма право да ми казва аз как да живея тук. Да си живее в скапаната чужбина и да си гласува там, за скапаните кметове, управници и т.н. Тук аз живея! Тук аз ще гласувам кой да ме управлява. Трябва да има закон за уседналост. Който не живее повече от 7 месеца на година в България, да няма право да гласува. Изключения да правят само моряци, шофьори и хора, които са с подобни трудови заетости. Работят далеч от Родината си, но хранят семейства тук. България над всичко!
Винаги верни!
3
1
айки (преди 3 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
кой си ти бе , простако????? като си там ще изпълняваш волята на народа, длъжен си да им осигуриш удобен за тях достъп за гласуване......като не можеш да им осигуриш работа и живот в БГ , поне да имат правото на глас......
6
0
Cтамат (преди 3 години)
Рейтинг: 9957 | Одобрение: 3152
Боклукът Симеонов си мисли че заминалите на запад българи са като него. Той получава огромна заплата без да работи. Боклук!
4
0
крок (преди 3 години)
Рейтинг: 280 | Одобрение: 40
Подготвяй кашончетата от кабинета миличък.Време е за пенсия. Слави не става .Ама по добре един комар в парламента от колкото 4(Каракачанката ,Лидеров ,Монголеца и Магарешки) Да подготви и съкращение на секретарките в офисите на партията ,че субсидията ще намалее значитлно след 4 април.
3
4
chirak (преди 3 години)
Рейтинг: 15533 | Одобрение: 4898
Чуждия работодател най малко се интересува от нашите избори.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама