Симона Алексова: Не е справедливо на приемния родител да дават 800, а на майката – 100 лева

11.01.2019 / 10:31 4

Кадър Нова тв

Не е справедливо на приемният родител да дават 800, а на майката – 100 лева. Това каза пред камерата на Нова телевизия 26-годишната Симона Алексова. Жената, чието бебе бе настанено от социалните работници в приемно семейство, уверява, че може да се грижи за него.


Детето й се родило на 11 декември, но младата жена е лишена от държавните служители от възможността да се грижи за него.
Случаят доби популярност заради твърденията на майката и бабата на детето, че то им е отнето, въпреки желанието им да се грижат за него, пише флагман.бг.
След раждането, детето било поставено в кувьоз. А поведението на майката прави впечатление на лекарите в отделението. Те смятат, че тя е с "интелектуален дефицит".
"Контактът с майката е малко труден. Това, че не може да се общува с нея, не значи, че е лош човек. Въпросът е преценката дали може да се полагат грижи за детето", коментира д-р Хризантема Георгиева, началник отделение в МБАЛ-Смолян.
Седмица след раждането от болницата подават сигнал в Агенцията за закрила на детето.
"Жената е неориентирана за време, тъй като се познава с биологичния баща от седем месеца", заяви социалният работник Анелия Хаджийска, социален работник.
Симона и майката ѝ са убедени, че могат да грижат за бебето и не са съгласни да го дадат приемно семейство.
Според социалните служители няма ограничения за срещите, а целта е детето да бъде върнато в семейството. Те отчитат като положителен факт, че Симона е подобрила битовите условия, в които ще отглежда бебето.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Анонимен (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И циганите това искат,че сега парите не им стигат. Затова ги раждат в неограничен брой
1
1
Мариана (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Казвам го с  риск да ме намразят. Гледах съответната майка в телевизионен репортаж. Меко казано не ми направи добро впечатление. Дано е било в следствие на емоциите, но едва ли. От друга страна дете има нужда от любов, не толкова от високо IQ на родителите. 
9
1
ддд (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тя е била и заплашвана да си тра за да не я изкарат луда.Ясно е че става въпрос за озаконена схма за разбиване на семейства с дейното участите(бездействие) на прокуратура съд и народно събрание .Интересното е че дори и да ни е наложено от запада този модел ако няма алчно предатели сред народа ни това няма как да се случи .Предатели винаг има но и парламента да мрази народа си това е тъпотия ...оставихме се да имаме турска партия в нашето управление сякаш са ни малко 500години и многото човешки жертви по време на освобождението.
16
1
Електорална единица (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не е справедливо но пък за това е гениално. Измислено от някой решил да реши кардинално демографската катастрофа. Браво, велико ще остане в историята на една изчезваща нация. Бравоооооооооо.... 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама