"Син на музите" с Арсений Арсов! Любим тенор кани варненци и гости на града в света на немската романтика

14.07.2019 / 16:09 0

"Син на музите"! Така е озаглавен камерен концерт в рамките на Международния Музикален Фестивал "Варненско лято", който ще се проведе във вторник от 19:00 ч. в Градска художествена галерия във Варна. 
Публиката ще се срещне с любимия тенор Арсений Арсов - солист на Държавна опера - Варна. 

Ще прозвучат песни и инструментални миниатюри от Шуберт, Менделсон, Брамс и Шуман. С клавирен съпровод прид публиката ще излезе Руслан Павлов, а с цигулка - Марина Винокурова. Водещ - Ивайло Иванов - актьор от Драматичен Театър - Варна. Превод на стиховете от немски - Арсений Арсов.

Замисълът на изпълнителя е да се направи достояние на фестивалната аудитория музикалната естетика на немската романтична песен. 

"В центъра на тази изразност е човекът и неговия вътрешен мир, неговите чуства и преживявания. Тази музика е сдържана и философски пропита, но в нея има богата гама от настроения и описание на природата. При различните композитори характерностите са различни. Това, което ги обединява е прелестната мелодика и гениално проникване в същността на духовния мир на човека.

Камерната музика е друго поле на вокалната активност. Там има само пиано. И това, което в операта се дава като послание за по -дълго време - една ария в зависимост от стил и автор е от порядъка на четири до десет минути, или повече (Рихард Вагнер), докатото немската романтична песен трае между минута и половина и три, максимум четири минути", казва Арсений Арсов.

"Син на музите" е песенно поетичен концерт, изнасян в Националната опера - София през декември - 2018г. 

Дебютът на Арсений Арсов е през 1981г. във Варна с " Тайният брак" от Чимароза.  Лауреат на три световни конкурса -  "Чайковски" - Москва, "Мария Калас" - Атина, "Л'ар лирик" - Монте Карло. 45 централни оперни роли. Богат камерен и кантатно-ораториален репертоар. Солист на международната оперна компания " Евростейдж " в периода 2000 - 2002 г., както и на Националната опера - София в периода - 2001 - 2007.

Сред последните му изяви са: 

Премиера на операта " Княз Игор" - Владимир Игоревич - юни 2019. 

Концерти : " С музиката на Италия" - италиански художествени и забавни песни -Варненска опера - основна сцена -  април  -  2019, театър "Римски терми" и амфитеатъра в " Свети Влас" - юли - 2019.


 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.htmlПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама