Синът на Гунди от САЩ: Горд съм, че толкова години, след като го няма, баща ми продължава да бъде №1 в сърцата на хората

30.06.2020 / 19:40 0

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадри: Телевизия 7/8

Баща ми и Котков са били добри приятели, имали са нещастието да се случи една трагедия, която просто се е случила. Трудно ми е да говоря, хората са казали всичко. За 49 години, ако си отворя страницата във фейсбука ми, ще видиш, че съм залят от хора, които си спомнят за баща ми и за Котков. Това е достатъчно, това показва само за себе си какво са представлявали и какво представляват за хората.

Това заяви от САЩ синът на Георги Аспарухов – Андрей Аспарухов, в предаването „Крум Савов LIVE” по Телевизия 7/8 по повод 49 години от смъртта на Гунди и Никола Котков.

Както е известно, двамата легендарни футболисти загиват в автомобилна катастрофа край прохода Витиня на 30 юни 1971 година.

Ако баща ми не е имал тези гениални спортни качества, човешките качества ще бъдат само за ползване на семейството му, но той е успял едното и другото, да ги направи в едно. Дори след толкова години това, което виждам и което чувам, безкрайно ме ласкае, дори ласкае не е правилната дума. Горд съм безкрайно, това показва, че не е един създаден изкуствен образ, а един естествен човек, който с таланта, гения си, добротата си и любовта към хората е постигнал това, че толкова години, след като го няма, да бъде №1 в сърцата им, допълни Андрей Аспарухов.

Аз се гордея с това, което постигнах в спортната си кариера, просто имах летва, която ми беше поставена от хората, която не само аз, а никой не можеше да я прескочи. Огромно задължение е името, което нося, и аз винаги съм живял и живея с това задължение, никога не съм си позволявал дори елементарни волности, защото зная, че всичко това ще дойде не върху мен, а върху името. Това е голяма отговорност и съм свикнал толкова години. За моя радост страната, в която живея в момента, не ми представлява трудност.  В Америка, където съм треньор на деца, е доста по-различно отношението към легендите, към големите фигури. Те уважават изключително много човек, който е постигнал нещо и за тях това е най-важното. Те не търсят под вола теле, не търсят конфликти, не търсят да кажат, ами, да, той е треньор, защото еди какво си, те просто поглеждат, виждат, казват по американски уау. Изключително много са впечатлени от това, което има в  Интернет, това, което четат, изключително много са впечатлени как аз мога да им бъда треньор. Те мислят, че аз съм изключително нещо повече от тях, това е културата в Америка, хората уважават успелите, каза още Андрей Аспарухов.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама