Синоптици бият тревога за голяма оранжева аномалия, която се задава

08.04.2019 / 15:27 1

Оранжев дъжд, примесен с пясък от пустинята Сахара, ще вали днес на Балканите. Това предупредиха от Националната метеорологична служба на Гърция, цитирани от „Телеграф“.

Според прогнозите на съседите калният дъжд се очаква да падне в северните части на Гърция, част от егейските острови, както в източните райони на нашата страна.

Според родния Национален институт по метеорология и хидрология обаче пясъчният дъжд засега вероятно няма да успее да стигне до нас.

Такъв вече е валял в България предишните години. Най-често това се случва през пролетта – май или края на април. Причината за явлението са пустинните бури в Северна Африка, последвани от циклони, които довяват вдигнатите във въздуха прашинки до Балканите.

Сахарските дъждове оставят най-ярките следи върху автомобилите, които осъмват боядисани в кафеникаво-оранжев цвят. Независимо дали с пясък или без, в почти цяла България днес ще се сипят дъждове. Количеството им на места ще достигне 20-25 литра на кв. м.

По-проливни ще са валежите в Южна България, където ще има и гръмотевици. Минималните температури ще са около 5 градуса, а максималните 15-20. Утре обаче предстои захлаждане като в София термометрите ще показват не повече от 13 градуса. Ще продължат и валежите в почти всички райони на страната.

В планините на височина над 2000 метра ще падне и сняг. Времето ще остане дъждовно почти през цялата седмица, макар че от сряда облачността ще се поразкъса. Ще се повишат и температурите, като в петък максималните отново ще стигнат 20 градуса."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
21
0
Plachkov (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1407 | Одобрение: 897
Достатъчно кал и мизерия си имаме, че да ни вали още!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама