Синя зона във Варна, но как?

11.07.2018 / 08:19 4

Начините на плащане за синята зона във Варна са чрез смс и мобилно приложение. Мобилното приложение е уникално за България - то ще става чрез зареждане на виртуален портфейл. Няма значение дали ще се използва кирилица или латиница за пускането на смс. Това заяви Младен Иванов от ОП „Паркинги и синя зона“ в сутрешния блок на БНТ.

"Заплащането ще е за 3 часа ползване на зоната. 1 месец ще има гратисен период за синята зона – без да им се слага скоба. Пауза от половин час ще трябва да има между две ползвания за синя зона. Нека, ако хората имат работа над 3 часа не идват с коли в центъра на Варна ", каза още той.

"Цената за сваляне на скоба е 20 лв. Работното време на синята зона е между 9 и 19 часа", разкри Иванов.

"Синята зона във Варна е разделена на четири зони, които касаят живеещите в нея и юридическите лица. Те трябва да предоставят нужните документи, като цената за живеещите в района на синята зона е 5 лв. на месец за първи автомобил. Юридическите лица могат да се възползват от локално платено паркиране за търговци за хора, които извършват дейност в зоната. Така те могат да получат подобно разрешение като това на живеещите в нея. Цената е 150 лв. на месец. Може да се закупи и служебен абонамент, който важи за цяла Варна, и се закупува едно паркомясто. Цената тогава ще е 350 лв. на месец", сподели още той.

"Тези, които паркират неправилно, ще бъдат санкционирани спрямо Закона за движение по пътищата", завърши Младен Иванов.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
БГ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ВИЕ ДЕТО СЕ ПРАВИТЕ НА МНОГО БУДНИ ГРАЖДАНИ . УМРЯХТЕ ДА ЗАВИЖДАТЕ НА ТЕЗИ ДЕТО ИМАТ КОЛИ ЗАЩОТО ОСВЕН ДА ФИРКАТЕ И МЪРЗЕЛУВАТЕ НИЩО ДРУГО НЕ СТЕ ПОСТИГНАЛИ. ВИЕ  СТЕ НА ПРИНЦИПА НЕ ИСКАМ НА МЕН ДА МИЕ ДОБРЕ НА ДРУГИЯ ДА МУ Е ЗЛЕ ЗАВИСЛИВИ КЛЮКАРИ
1
0
7up (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
край мен има поне 50 коли паркирали неправилно. Колко паяка са необходими за да ги разкарат всичките.
1
1
X (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
зоната на здрача. режеш с флекса скобата и тръгваш Усмивка
6
0
ssd (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
след като начертаха паркоместата за синяата зона  гледам,че пак има автомобили които са спрели изън тези места, например в еднопосочна улица  и в ляво и дясно има паркирани автомобили нали щяха да се дигат с паяк тези наручители. Веднага след знака за забранено споране и паркиране колона от паркирали автомобили кога ще ги премахвате на долу към моста....?
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама