Синя зона във Варна, но как?

11.07.2018 / 08:19 4

Начините на плащане за синята зона във Варна са чрез смс и мобилно приложение. Мобилното приложение е уникално за България - то ще става чрез зареждане на виртуален портфейл. Няма значение дали ще се използва кирилица или латиница за пускането на смс. Това заяви Младен Иванов от ОП „Паркинги и синя зона“ в сутрешния блок на БНТ.

"Заплащането ще е за 3 часа ползване на зоната. 1 месец ще има гратисен период за синята зона – без да им се слага скоба. Пауза от половин час ще трябва да има между две ползвания за синя зона. Нека, ако хората имат работа над 3 часа не идват с коли в центъра на Варна ", каза още той.

"Цената за сваляне на скоба е 20 лв. Работното време на синята зона е между 9 и 19 часа", разкри Иванов.

"Синята зона във Варна е разделена на четири зони, които касаят живеещите в нея и юридическите лица. Те трябва да предоставят нужните документи, като цената за живеещите в района на синята зона е 5 лв. на месец за първи автомобил. Юридическите лица могат да се възползват от локално платено паркиране за търговци за хора, които извършват дейност в зоната. Така те могат да получат подобно разрешение като това на живеещите в нея. Цената е 150 лв. на месец. Може да се закупи и служебен абонамент, който важи за цяла Варна, и се закупува едно паркомясто. Цената тогава ще е 350 лв. на месец", сподели още той.

"Тези, които паркират неправилно, ще бъдат санкционирани спрямо Закона за движение по пътищата", завърши Младен Иванов.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама