Скандалите около Поптодорова не стихват! Външно показа документ, с който я направи на пух и прах

20.03.2017 / 21:33 6

Министерството на външните работи обяви с нота за невалиден дипломатическия паспорт на бившия ни посланик в Съединените щати Елена Поптодорова. Причината – трудовите ѝ правоотношения с ведомството са прекратени. Нотата идва броени дни след скандала със скъпа козметика на летището във Варшава.

bTV показа документа от 2 март, с който външното ни министерство информира чуждите мисии у нас за промяната в статута на Елена Поптодорова. Това означава, че на практика тя вече не е дипломат.   От Министерството обясниха, че паспортът на Поптодорова е обявен за невалиден, тъй като тя не е служител на ведомството от ноември 2016 г. През февруари Поптодорова се е легитимирала с дипломатически документ пред полските власти, които я уличиха в кражба на скъпа козметика от безмитния магазин на летище „Шопен“. На 2 март тя подаде оставка като ръководител на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет със седалище във Варшава. Поптодорова нарече случилото се „неволна грешка“. На 9 март външният министър Ради Найденов подчерта, че тя няма дипломатически статут. „Тя вече не е служител на МВнР, пенсионирана е, не мога да коментирам нищо повече от нейния живот“, каза той. След скандала президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси покани Поптодорова на работа. В разговор по телефона Паси каза, че договорът ѝ ще започне най-вероятно на 1 април. Днес бившият ни посланик във Вашингтон не бе открита за коментар. В нотата от 2 март се споменават имената и на още двама български дипломати, чиито документи също са обявени за нелегитимни поради прекратяване на трудовите им взаимоотношения с българската държава, пише Блиц.  

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Уйче (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Цял живот е била така тая крадла долна кур..а
6
1
партизанин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пъне се Монката (да го напънат..).Това не е плод и зеленчук.Случайни специалисти(ки),там няма..Той също не е случаен.. главен специалист..
10
1
125 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ПАСИТО  И  ЖЕНАМУ  ДА  СИ  ВЪРЖАТ   ПО  ЕДИН  КАМАК  И  ДА  СКОЧАТ  В  ПАНЧЕРЕВО    ТЕ  СА  ПРОДАЖНИЦИ  СЪЩО  И  МЪРШАТА  КУНЕВА  
11
0
!!!!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Очаквам да се яви в някоя телевизия озверяла и с блеснал поглед и да опровергае.
12
0
ко се пъне (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Монката Паси вместо да дава работа на пенсии да вземе да назначи 3 млади специалистки.
7
1
bg 2016 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
TAZI SE  IZLOZI ZA 50 EVRO, BA SI TAPATA KOZA.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама