Скоро може да се возим с по-скъпи билети в градския транспорт на Варна

11.10.2017 / 12:56 24

Има голяма вероятност билетчето в градския транспорт на Варна да поскъпне, съобщи Varna24.bg.

Това вече се случи в столицата, където пътниците плащат 1,60 лв. за билет и предстои да бъде гласувано в Бургас, където се очаква билета от началото на ноември да стане 1,30 лв. 

Вероятността за поскъпване на билета и в морската столица идва от факта, че Варна е един от петте града, участвали в съвместна среща между управители на фирми превозвачи, на която е взето решение за вдигане на цената. 

Шефове на фирмите от градския транспорт от София, Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен са написали аргументирано искане за поскъпването, изпратено до Министерство на транспорта, Министерство на финансите и Социалното министерство. 

Към искането се присъединява и варненската фирма "Градски транспорт". В него се посочва, че от 2008 г. цената на билета не е вдигана, като в същото време разходите за работни заплати, горива, консумативи и поддръжка на автобусите са скочили с около 50%. 

"До този момент в Община Варна няма постъпило официално искане от фирма "Градски транспорт" за подобно поскъпване. Научих за тази среща, на която е взето решението и исканията са добре аргументирани. Въпреки това до транспортната комисия няма нищо изпратено. Докато администрацията не е уведомена официално не можем да коментираме дали ще има поскъпване на билетчето в градския транспорт", обясни председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.  

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
вдигайте, вдигайте (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
додето ние не се сетим да вдигнем камъните, защото този град отдавна се е превърнал в мафиотско бунище, в което нормалните хора не могат и не искат да живеят. Накрая тук ще останат само герберите и циганите. А забравих - и Янко Станев :devil:
0
1
боко (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Фалшива новина.
12
3
motoristka (преди 9 месеца)
Рейтинг: 63029 | Одобрение: 30434
..., а нещо по въпроса ''Интегриран градски транспорт''...? Или, да се сещаме - парата - потъна.., интегриране - няма..., но по-скъпи билет ще има..... Мам** ви, кръвопийци....Болест
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
7
1
Няма да си мълча ГЕРБ! (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Портни да го духа!
11
1
Няма да си мълча ГЕРБ! (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Увеличили се цената на билета, ще сазирам районната прокуратура за скъпите карти на хората с увреждания и за окритите данъци към НАП. Защо Европа отпусна толкова много пари, а народа страда от една крадлива община? Редно ли е да ни си мълчя или е редно да размърдам политиката на ГЕРБ с откраднатите пари.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В Търново билетчето е 60 стотинки, що не го намалите и тука ами гледате да увеличавате?
2
3
sms (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
samo kurvi konduktorki i alkoholici shfoiori i geq kristiqn shev tova e dap varna
0
2
До до 44 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Малоумен ли си наистина или само се правиш ?
3
1
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ДОБРЕ ДОШЛИ В СТАТИЯТА "Кантора гейт" на /афер@
2
1
партизанин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В София новите цени са незаконни (не са въведени от правилната инстанция).Делото отлежава във ВКС.
11
0
Гост (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А кога ще заработят грозните сини кутии за билети, които монтираха на спирки и автобуси? Толкова много пари се пръснаха за тях, а само грозят и заемат място.
8
2
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1337 | Одобрение: 537
По отношение не само на пушеците автобуси, но и на адския шум който вдигат 40 годишните автобуси - чакаме Портних да ги смени с нови през 2018. И той не знаел дали ще е възможно, но да видим.
6
15
до 44 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
а при станишев и компания бяха ликвидирани тец варна, български морски флот, летищата варна и бургас бяха подарени на тим; герб поне се стреми да купи нещо ново, докато при БСП виждаме само бедност, съкращения, и безработица
10
3
до бай хой (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ти виждал ли си какви пушеци бълват старите автобуси на транстриумф и делтакар, я ги сравни с новите? какъв чист въздух, к'ви 5 лева, ти луд ли си...
9
1
друг аксаковец (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако някой ме вземе с кола, бих му дал един лев, за да си плати горивото, и ще стигна по-бързо;  хем съгражданите ще пътуват за един лев, хем ще пътуват с кола, и ще спестят време, и няма да се блъскат в раздрънканите автобуси...
15
1
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1337 | Одобрение: 537
Хем искат чист въздух, хем искат да вдигнат билета за градски транспорт. Трябва да го намалят, или дори да го направят безплатен, за да се насърчат хората да ползват обществен транспорт повече, отколкото лични превозни средства. Така въздуха ще е по-чист и трафика значително ще намалее, ако хората масово ползват автобусите.
18
2
44 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това е герб - всичко скача - смет, ток билети , вода ит.н.
16
0
аксаковец (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Онова, което ме учудва най- много в градския транспорт са бараките, които се движат по линия 409, и на двете фирми автобусите са под всякаква критика. Чудно ми е как изобщо Автомобилна Администрация ги е пуснала... Има хора, които определено са взели пари за да разрешат подобни ковчези да се движат по улиците. Ако цената се повиши ще пътувам с колата, защото в двете посоки цена от примерно от 1.30-1.50 лв, отива на 3 лв, за 3 лева бензин ще отида точно 3 пъти между Варна и Аксаково.
23
0
варненка (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Скоро четох, че загубите на Градски транспорт-Варна са намалели?! И то с цена на билета от 1 лв!!!! Новия автобусен и тролейбусен парк е с европари! Започва да ми намирисва на нова идейка кражба от варненския данъкоплатец - пък нали и Варна беше "отличник" по преизпълнен бюджет! Пак не ми се връзват нещата! Някой няма ли да бръкне в раната на варненския превозвач - обществените поръчки: Кой снабдява с гориво и защо??? е той все още, на какви цени, например?????????? 
19
1
ПМ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Сега ползвам автобус, понеже е левче.Ако увеличат цената, ще зарежа автобуса и ще се придвижвам с автомобила си.Това ли искат?
6
4
ksh (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Най-накрая,откога го чакаме това увеличение!Намусен
20
1
Ела във форума (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
От 2008-ма не е вдигана цената, но тогава бе вдигната двойно!А разходите както сами твърдят - само с 50%.А горивото май поевтиня наскоро ...Особено във Варна.;)
21
0
Сашо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това пари за ненужните неработещи сандъци в автобусите ли са?
26
0
Избирател (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Такива договорки не се ли наричат картел? И не са ли забранени?
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама