php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Слаб сезон за туристическите корабчета във Варна

04.09.2015 / 23:43 4

 Кръстнина МАРИНОВА |; Стандарт 

снимка: Булфото, архив

Туристическите корабчета, които са една от най-големите и достъпни летни атракции през лятото във Варна, отчитат спад на клиенти и слаб сезон. Тази година в Морска администрация Варна са били регистрирани общо 47 плавателни съда за сезонен превоз и развлекателна дейност, докато миналата година техният брой е бил 65, показват данните от морските регистри. Липсата на интерес към морски разходки не е пряко свързана с намалелия поток от туристи, а по-скоро със сравнително високите цени на забавлението и намалената му атрактивност, смятат в туристическия бранш. Двучасовата разходка със забавленията и храната на т. нар. пиратски кораб, струва над 100 лева за едно четиричленно семейство. Билетите за възрастен са 28-30 лв., а за децата 20-24 лв. Срещу тази сума туристите получават двучасова разходка във Варненския залив на борда на корабчето, аниматори и анимация с игри и развлечения, търсене на съкровища и пускане на писма в бутилка. Осигурени са също костюми за маскарад, храна и напитки. Почти същото е положението и с лодките, които разхождат туристи по устието на река Камчия.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Анoнимен (преди 6 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Ако нивото е по - нормално от сегашното, ще дойдат по - платежоспособни туристи, а от там и по - платежоспособни работници. Проблема е комплексен - летището работи с много високи цени, транспорта на туристите много често е със стари автобуси. Хотелите са отблъскващи, чистени вече само от циганки. Ресторанта не струва, олинклузива го няма, плажа е мръсен и скъп, вода е пълна със зарази - нямаме качествени услуги. Няма с какво да привлечем гостите. Няма спокойствие, няма зеленина, няма го китния пейзаж. Гостите обаче бързо се ориентират към други дестинации - Гърция, Турция (в частност Румъния), ходят си на собствени курорти (руснаци напр. в Сочи, където се предлагат морето и зеленината, която нашите "инвеститори" заляха с бетон и заустиха канализациите), Италия, Испания. Мисълта за свръх печалби е селска илюзия, която ефективно затри природата, а съвсем скоро и туризма.
0
0
garich (преди 6 години)
Рейтинг: 512 | Одобрение: 157
Дали проблема е само в нивото на услугите, или също и в платежоспособноста на гражданите и гостите на гр. Варна?
1
0
Анoнимен (преди 6 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Той сезона е слаб за всички. Някой очаква ли нивото на услугите, които предлагаме да привлича туристи или по - скоро очакваме да отблъсква?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik