Сладка смърт - ето кой оцветител в храната е най-мощния канцероген
Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg
Снимка pexels.com
Един от най-опасните и канцерогенни елементи, влагани в храните, е оцветителят Е129, който служи за подсилване на вкуса. Наричан е още "очарователния червен" или Red 40.
Хранителната добавка прави сладкото още по сладко, но и причинява редица заболявания, сред които и рак. До тези изводи стигнаха американски учени. По тяхно мнение всички хранителни добавки в червен цвят са изключително опасни за здравето, пише argumenti.ru.
Мощният канцероген се влага в газираните напитки, в мармаладите, в тортите, в желетата, в сухите закуски, в ягодовия сладолед.
Съставката причинява алергии и това е "най-приятния му" страничен ефект. А най-лошото, което може да ви причини - хиперактивност, невроза, смъртоносен рак.
Превод "Петел"
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!