Сладка смърт - ето кой оцветител в храната е най-мощния канцероген

29.10.2018 / 17:08 1

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Снимка pexels.com

Един от най-опасните и канцерогенни елементи, влагани в храните, е оцветителят Е129, който служи за подсилване на вкуса. Наричан е още "очарователния червен" или Red 40.

Хранителната добавка прави сладкото още по сладко, но и причинява редица заболявания, сред които и рак. До тези изводи стигнаха американски учени. По тяхно мнение всички хранителни добавки в червен цвят са изключително опасни за здравето, пише argumenti.ru.

Мощният канцероген се влага в газираните напитки, в мармаладите, в тортите, в желетата, в сухите закуски, в ягодовия сладолед. 

Съставката причинява алергии и това е "най-приятния му" страничен ефект. А най-лошото, което може да ви причини - хиперактивност, невроза, смъртоносен рак.

Превод "Петел"

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама