Славчо Велков: Френските спецслужби са подценили заплахата срещу "Шарли Ебдо"

08.01.2015 / 08:15 2

Терористите не са постигнали основната си цел – да всеят ужас и страх сред хората. Това каза в студиото на bTV полковник Славчо Велков. Според него, организацията на самото нападение е професионално изпипана и нападателите са имали и вътрешна информация.

Полковникът смята, че френските служби са подценили съществуващата опасност за редакцията на списанието, още повече, че е имало сигнали за подготвяно покушение срещу нейния офис. „Колегите са смятали, че ще се стигне най-много до подпалване на редакцията”, каза още Велков.

Той припомни, че сайт на „Ислямска държава” е поел отговорност за действията на двама от терористите. „Това е нормална реакция ,да се поеме отговорност за терористичен акт веднага след извършването му”, каза още полковникът, цитиран от блиц.

Според него, терористите са имали и други оръжия, освен автоматите, а и са били добре подготвени, защото са стреляли от хълбок. Експертът по сигурността не изключи и наличието на четвърти атентатор, както и получена военна подготовка от атентаторите в една от трите "горещи" точки- Ирак, Сирия или Афганистан "Тези хора трудно ще се предадат, това не е самоубийствен акт, тези хора не са камикадзета", допълни Велков.

„Заплахата за сигурността на България е адекватна на нейното участие в борбата срещу тероризма”, каза още полковникът. Той потвърди, че не сме остров на сигурността и случилото се на летището в Сарафово доказва това.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
Мода Стил (преди 8 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама