Славчо Велков: Външно се старае да не ядосва Ердоган

14.03.2018 / 19:08 3

„Провокация” и „тест” – по този начин депутатът от „БСП за България” Славчо Велков коментира в студиото на „Лице в лице” скандалното изказване на турския президент Реджеп Ердоган, че Кърджали е в „духовните граници” на южната ни съседка.

Народният представител подчерта, че не вижда нищо лошо в това, например, нашият премиер да изкаже топлите си чувства към сънародниците ни в САЩ, но в случая се изпробва реакцията на тези, чиито държави са споменати – напр. сега България, Гърция, Босна, Македония и т.н.

„Половината ни сърце е в Истанбул. Другата са Балканите”, заяви турският президент
Велков припомни и последвалата позиция на Външно – че държавните граници не подлежат на преразглеждане. Според него това твърдение в момента е поставено под сериозна въпросителна, защото преди Ердоган е говорил и за своите „братя” от градове в Северна Сирия, които в момента са на практика окупирани от турската армия.

„Тази позиция цели да не бъде ядосан Ердоган преди срещата във Варна”, смята Велков, който е ескперт в сферата на сигурността.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Ненка (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Край Босфора шум се вдига, лъскат саби, щитове ... Цариград е в сърцето на всеки български родолюбец. 
3
0
1 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ОДРИН Е В МОЕТО СЪРЦЕ!!!! ДЯДО НА ЩИК Е ВОДИЛ ВОЙНИЦИТЕ СИ ПРИ ПРЕВЗЕМАНЕТО МУ. И АЗ СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА!!! И НЕ САМО ОДРИН. ТРАКИЯ Е В СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИНА. ТЯ Е НАША БОЛКА И ТЪГА. ЗА БЕЛОМОРИЕТО ДА НЕ ГОВОРИМ.
7
0
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
" прани гащи" има ли топки да каже Одрин и Лозенград са в сърцето ни !?!?!?!?!? / а пардон той няма топки /  НЯМА КАК МЪЖ С ТОПКИ ДА ПРИЕМЕ ТУРСКИ ВИСШИ ПОЛИТИЦИ ТОЧНО КОГАТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СИ ПРИПОМНИ КОЙ, КОГА И КАК ПРЕВЗЕ ОБЯВЕНИЯ ЗА НЕПРЕВЗЕМАЕМ ОДРИН (точно на 26 март ) , НА ДЕНЯ В КОЙТО ТРЯБВА ДА СИ СПОМНИМ КОЙ , КОГА И КАК ДОВЕДЕ ДО ТРАКИЙСКИЯ ГЕНОЦИД , ТРАКИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ ( точно на обявения за ден на тракийците 26 март) !!!!!!! 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама