Слави Бинев: Атаката срещу мен идва от Бойко Борисов!

06.12.2014 / 09:53 2

Натискът срещу мен е чисто политически. Вече съм сигурен в това, особено при позицията, която взе министерството на културата. Това заяви пред bTV Слави Бинев, чийто избор за председател на парламентарната Комисия по култура и медии взриви гилдията, пише блиц.

"Познавам Вежди от доста години, останал съм с други впечатления. Мислил съм го дори за приятел. Смятам, че атаката идва от главата, от центъра на ГЕРБ. Подозирам Бойко Борисов, защото не мога да си представя Вежди да направи нещо на своя глава. Може би това е капанче, в което съм стъпил", каза Бинев за протестите срещу назначението си в "Тази събота".

"Трябва веднъж завинаги да се разбере, че законите трябва да бъдат спазвани. БНТ и БНР не дойдоха в комисията за обсъждане на бюджета на медиите им. Не дойдоха и от министерството. Това е нарушение на закона. Не искам да бъда обичан. Не съм манекенка, за да ме харесват. Ако това е важно излиза, че всички, които не харесват Бойко Борисов могат да не си платят данъците. Недопустимо е, особено от политици, да се прилагат такива двойни стандарти", каза още Бинев. 

Водещата на разговора Жени Марчева обаче припомни нахлуването на Бинев в БНТ през 2011 и обясни, че е абсурдно да определя бюджета на медията, в която вие се опитахте да влезе със сила. "Трябваше някой да извика. Да стане ясно, че това, което се говори по медиите и особено по обществените е твърде далеч от реалното положение на нещата. Нормално е да не ме искат, защото настоявам да се види как се изразходват парите в обществените медии. Като човек, който се занимава с финанси изисквам да стане ясно какво е инвестирано и какво е получено. Никога не може да бъде приятен човек, който търси истината", отвърна Бинев.

Слави Бинев обясни, че е опасно и лошо да те харесват, защото не може проверяващи и проверявани да са приятели. "Ще накарам тези, които не спазват закона, ще си понесат последствията", отсече Бинев. "Кого заплашвате?", подскочи Жени Марчева. След като се успокои тя допълни, че е много лошо това, че не го харесват. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Вонегът (преди 6 години)
Рейтинг: 312 | Одобрение: 157
свободен БОКЛУК ..пардон ЗИДАР

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама