Слави Трифонов: Партийният бюджет на БСП е като задача за първи клас! Ако Нинова има затруднения, да помоли сина си за помощ

26.06.2019 / 17:02 5

Снимка Булфото

Слави Трифонов напис остър пост срещу БСП и Корнелия Нинова, след като по-рано тя обяви, че няма как да върнат 4,3 милиона лева надвзети субсидии, защото са изхарчени по време на предизборните кампании.

Ето какво написа шоуменът:

"И настана голямата забава – Корнелия Нинова обяви, че БСП нямат пари да върнат надвзетата партийна субсидия от 4 299 690 лв. 
Нинова обясни, че от началото на годината БСП е похарчила 2 млн.лв. за еврокампанията, 1,5 млн.лв. за старта на партийната телевизия и още 1,5 млн.лв. за „издръжка на структурите“.
Бах тая кампания, бах тая телевизия, бах тая издръжка.

Да приемем, че БСП наистина са изхарчили 5 млн. лв. до юни. 
И така, задача за първи клас – Нинова може да ползва услугите на сина си, който, по думите й, е един от най-добрите математици в света:
БСП започва годината с 6 462 000 лв. налични средства (според отчета пред Сметната палата). До днес харчи 5 млн.лв. Значи, остават непокътнати 1 462 000 лв. И какво още пропуска Корнелия Нинова? През март-април БСП вече е получила и първия си транш от партийната субсидия за 2019 г., който е в размер на 3 010 786 лв. Прибавяме тези пари към онези 1 462 000 лв. и се получава налична сума към днешна дата – 4 472 786 лв. 
А 4 472 786 лв. са предостатъчни на БСП, за да възстанови надвзетите 4 299 690 лв. Даже ще останат и едни 173 000 лв. за скара на Бузлуджа.
Освен това, тези дни БСП ще получи и втори транш от партийната си субсидия – 2,5 млн. лв. Освен това, до юни партията е получавала дарения и членски внос. Тия пари къде са?
С унизителното си изказване, че нямат пари, Корнелия Нинова ми напомня за оная клета активистка на БСП от зората на демокрацията, която носеше цветя и питаше: „Кой ще ни даде парииии? Кой ще ни издържа?“

Не само БСП се прави на ударена и предпочита разсрочено и дълго във времето плащане, другите партии също се ослушват. Днес, към 16 ч. няма нови доброволно възстановени суми. 
Всички тия ослушващи се партии пък ми напомнят за друго. Напомнят ми за онази безработна ромка, която беше получила от социалните вълшебна дебитна карта и в продължение на месеци всеки ден теглеше по 400 лв. от банкомата. 
Ей като тая ромка са ни партиите – като харчат незаконните пари – кеф, като трябва да ги връщат – зор.

И още нещо, специално към партиите, представляващи уродливата система: Ей, партиите, няма да спра, бе! Няма да спра!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
6
Atna (преди 3 месеца)
Рейтинг: 4532 | Одобрение: 2087
Мутрата от Учиндол най-после показа за кого работи.
4
1
петел (преди 3 месеца)
Рейтинг: 1167 | Одобрение: 507
Българинът разбира от всичко. Както виждаме последните седмици и финансирането на партийните структури са му пределно ясни. "Не искат да хрантутят и без това оядените партии. Нинова да си съкращава структурите и щатовете по места. Който иска - да работи за партията без пари." Само с тези три изречения доказа колко много ти е чужда тази материя. Успех в живота! Ще ти е нужен.
11
21
Yann (преди 3 месеца)
Рейтинг: 31254 | Одобрение: 12854
@петел: Ами кой да му е в устата по тоя въпрос? Не виждаш ли, ча само БСП са се запънали като магаре на мост и не искат да приемат закона и да върнат субсиидиите? Не че предлагането на закона не е рекламен трик за местните избори на ГЕРБ - това е ясно, но Нинова е пълна идиотка с това противопоставяне на закона, който пък е в продължение на рефернедума, на който хората казаха какво искат. Не искат да хрантутят и без това оядените партии. Нинова да си съкращава структурите и щатовете по места. Който иска - да работи за партията без пари.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
5
14
петел (преди 3 месеца)
Рейтинг: 1167 | Одобрение: 507
Без да оправдавам бсп или която и да е друга партия, Слави разбира от управление и финансиране на партия, колкото Бойко от ядрена физика. Обаче забелязвам, че все бсп са му в устата. А управляващите от герб все най-невинни от всички, нищо, че точно техния министър раздал сума ти милиони по погрешка аххахахахах
25
10
горан (преди 3 месеца)
Рейтинг: 4551 | Одобрение: 2076
кога ядоха кюфтета не реваха, сега когато трябва да връщат парите много реват бре

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама