Слави Трифонов изригна: Депутати си гласуваха над 31 милиона субсидии за 2019. Това са нашите пари

06.12.2018 / 16:12 21

Популярният телевизионен водещ Слави Трифонов изригна във фейсбук с коментар срещу решение на парламента. Недоволството му е насочено към субсидиите, които партиите са си гласували за 2019 г. - над 31 милион лева.

Ето какво написа Трифонов в профила си:

"31 711 988 лева. Това са парите, които партиите в Парламента си гласуваха да получат през 2019 г. от субсидията. Това са нашите пари. И те отново ще ги вземат от нас, против волята ни. 
Защото волята на 2 516 957 българи, изразена на референдум, беше повече от ясна - да им даваме около 3 милиона лева и да спестим 29 милиона годишно. Да ги спестим ние. Но всъщност ги спестяват те. За себе си. 
Последните официални отчети на партиите са от началото на 2018 г. Според тях ГЕРБ имат на влог над 17 милиона лева, БСП разполагат с 4,7 милиона лева, ДПС с 4,6 милиона лева, ВМРО с 1,8 милиона, НФСБ с 1 милион, АТАКА с 900 000, а „Воля“ с 1,4 милиона. Общо 31,4 млн. лв. И това са натрупаните суми от партиите до началото на тази година. А тази година те получиха още милиони – ГЕРБ получиха 12,6 милиона, БСП – 10,5 милиона, „Обединени патриоти“ – 3,5 милиона, ДПС – 3,5 милиона и „Воля“ - 1,6 милиона. 
Това означава, че сумите, които партиите са натрупали в банки и трезори ще са се увеличили и ще надхвърлят значително 31,4 млн. Това е така, защото през 2018 г. нямаше избори, на които партиите обикновено харчат най-много пари. 
Всъщност, благодарение на огромните субсидии, партиите излизат на печалба и през годините, в които има избори. 
С приблизителна точност може да заключим, че в началото на 2019 г. партиите в Парламента ще разполагат с около 40 милиона лева спестени пари. Тези милиони ще останат непокътнати в банките и в края на 2019 г., защото през годината партиите ще имат да си харчат онези близо 32 милиона лева субсидии, които си гласуваха и с новия държавен бюджет. 
Нашите политици отказват да намалят огромните си субсидии и трупат получените пари на влог. Защо?
На този въпрос министър-председателят Бойко Борисов отговори от името на своята партия: „Защото от тях пра'име непрекъснато дарения“.
Всъщност, ГЕРБ наистина правеше немалки дарения от своята субсидия – през 2012 г. партията дарява 3,4 милиона лева, като огромна част от парите отиват за пострадалите от наводнението в село Бисер. През 2013 г. ГЕРБ дарява общо 3,1 милиона лева. И изведнъж щедрото сърце на партията става каменно – през 2015 г. ГЕРБ дарява... едва 183 000 лева, през 2016 – 106 000 лева, през 2017 г. - 157 000 лева. 
Другите партии далеч не са по-щедри – за последната година ДПС са дарили 105 000 лева, а БСП – 28 000. Особено щедро е дарението на „червената“ партия от тази година – те помогнаха на пострадалите от наводненията в Роман с перилни препарати, кофи и дезинфектанти. И всичко това – на фона на милионите лева партийни субсидии. 
Няма никакво съмнение – 11 лева партийна субсидия не е нищо друго, освен нагло и безочливо източване на джоба на данъкоплатците. 
Все пак, аз, като председател на Инициативния комитет на проведения референдум, касаещ и партийната субсидия, предлагам на партиите вариант, при който да измият поне малко огромния срам. Сега ще се обърна към тях:
"Скъпи български партии,
наричам ви "скъпи", защото държите на влог около 40 милиона лева наши пари, на данъкоплатците. И не само държите тези пари на влог, а и трупате още, докато ни казвате, че дарявате. 
Месец декември е месецът, в който хиляди българи намират смисъл да отделят лични пари за благотворителната кауза „Българската Коледа“. Даряват по вътрешно убеждение, не насила – както е в случая с партийната субсидия. Вие също имате възможност да дарите – ако искате убедено, ако искате измъчено. Все тая. 
С онези 40 милиона лева наши пари може да се включите в кампания, която аз ще нарека „Българската Коледа" и за българските политици“. 
Тази година каузата „Българската Коледа“ е в помощ на българските деца с тежки заболявания и увреждания.
Скъпи български партии, 
вие нямате обоснована нужда от тези милиони, които държите на влог, но тези български деца имат реална нужда от финансова подкрепа. Тази нужда е още по-крещяща на фона на болната ни здравна система и на фона на всички простотии, които се случиха във Фонда за лечение на деца в чужбина. Фонд, който даже закрихте. 
Скъпи български партии, 
вие имате право на избор – да продължите да трупате нашите пари на влог или да направите това, което правят хората от народа - да дарите за българските деца в нужда. Вие, скъпи български политици, от народа ли сте?".

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
tonivp (преди 4 дни)
Рейтинг: 744 | Одобрение: 334
Що не пита БОКО кът беше при теб подлого:devil:
0
0
PLAMEN IVANOV (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
VARJI OBUVKITE NA BANKENSKIAT NEREZ ,PRODADA SE ZA POREDEN PAT
2
2
ТИ ДА ВИДИШ (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ВД ..НЕ ВИДЯХ ,ЧЕ МИ ПИШЕШ ,БЕ КРЕТЕН..КЪДЕ СЪМ БИЛ ..АМИ ТАЙНА ,АМА ДА ТЕ ОТКРЕХНА МАЛКО ..ТВОЯТА МНОГО ДОБРЕ ВЪРТИ ..СУПЕР Е..Е ПОСЛЕ ИЗЛЕЗНАХ И СЕ ПРОВЕТРИХ..ДАЖЕ МАЙ БЯХМЕ ЕДИН ДО ДРУГ ..ЗАДОВОЛИХ ЛИ ТИ ЛЮБОПИТСТВОТО ..ЗНАЧИ И ДВАМАТА ЩЕ СТЕ ДОВОЛНИ..  Изплезване:devil:Нинджа
6
2
варненец (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
СЛАВИ.ОТРЕПКА ,МАСОН,ПОДЛОГА НА УПРАВЛЯВАЩИ,ДОКАЗА ГО ВЕЧЕ,НИЕ НЕ СМЕ ГОВЕДА. НЕ МИСЛИ ЧЕ СИ МНОГО УМЕН,ЩОМ СА ТЕ ДОПУСНАЛИ ДА ИМ БЪДЕШ СУГА.ГАМЕН ПЛЕВЕНСКИ.
8
1
име (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не допускайте това нещо да ви управлява! Аз съмстар, зная.
4
7
вд (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
аз не съм защитник на ГЕРБ бе пич,против съм всички които идват във властта с едното намерение да окрадат колкото могат,но съгласи се че комунистите и фесовете като дойдат на власт,става много по лошо,а и кажи кое не е вярно в думите на СЛАВИ
13
0
ас (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
монго е лесно да пишеш в феисбук. ама боико като му беше на гости си мълчеше като путка
11
1
ДО вд (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Може да сме "озлобени тъпаци" и "цървули", да "бълваме само омраза и злъч", ама поне казваме истината за тия дето водят "борба срещу крадците политици"! Нещо да кажеш за САНИРАНЕТО, че май настана пълна тишина, след като паричките отидоха по разни джобове на управляващите?
11
1
Боко Мазника от БРЕГ (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
При управлението на  ГЕРБ и ОП,  нещата в страната са неспасяеми!!!  Подслушване, репресии, псуване, заговори, интриги, простотии и др. !!! Смешника Борисов със своята маша Цветанов докараха държавата до тази ситуация!!! Смешника Борисов и Цветанов  бавно и неотвратимо вървят към пандиза!!!  В най-новата история на България само един факт е по-срамен от управлението на  Смешника Борисов и това е фактът, че Смешника Борисов и Цветанов са още на свобода!!! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!  
11
3
бай Петър (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ДЪРТ ПЛЕШЛИВ ПЕДЕРАСТ, ИЗСРА СИ КЪСМЕТА С ИНТЕРВЮТО С БАТ ТИ БОЙКО, СЕГА ХОДИ ДА ГОНИШ МИХАЛЯ И СЕ ПРАВИШ НА МНОГО ИНТЕРЕСЕН!
6
4
вд (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
едни и същи озлобени тъпаци ,като цървула,ТИ ДА ВИДИШ,се отрепаха да плюят,за тях само БСП И ДПС са хубави,вместо да подкрепяте всеки който тръгва на борба срещу крадците политици,,те бълват само омраза и жлъч,кое не е вярно в думите му,когато излезе на площада,ВИЕ дрислъовци ,къде бяхте
12
1
123 (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Късно е !!!!!!!!!!!!!!!
11
0
дедо (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Айде къш, бе гаргоч!
16
1
ох (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо не се постави остро въпроса на премиера, а само лекичко го потупа по гърба. Тези данни трябваше да бъдат представени пред премира и той да вземе твърдо решение пред всички, а не сега.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Късно е бат Слави. Късно е ...Веднъж наакал се, трудно ще да ти повярваме отново. 
19
2
ТИ ДА ВИДИШ (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
УЧИНДОЛСКИЯ..ДА БЕШЕ ОБСЪДИЛ ТОЯ ВЪПРОС С ТОЯ НА КОЙТО УСЛУЖЛИВО МУ ЛИЖЕШ ДУПЕТО..С ВЕЛИКИЯ БОКО,КОИТО НЕ ВОДИ ПО 20-30 ЧОВЕКА ДЕЛЕГАЦИЯ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ПОКЛЕСАРКА ,ПАРДОН СЕКРЕТАРКА ..ТЕ НЕ ХАРЧАТ НАРОДНА ПАРА ..НАПРОТИВ ..ЗАРАБОТВАТ СИ Я..АМИ ПРЕДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ..А ТОВА СЕ ЗАПЛАЩА ..И ТО ДОБРЕ..АМА НА БОКО И ВЪВ БАНКАТА ,БЕЛИ ПАРИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ..   Изплезване:devil:Изплезване
24
1
ххх (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
  Слави, мъчиш се да си дигнеш рейтинга , НО Е КЪСНО ! Изтърва момента , когато Бойко беше при теб.   
20
2
n eXu s (преди 5 дни)
Рейтинг: 6694 | Одобрение: -2231
Този как го е яд само, че не хваща нищо от баницата...... Чалгар.
18
0
Yann (преди 5 дни)
Рейтинг: 23539 | Одобрение: 10189
От умрял - писмо да чакаш..
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
15
3
12321 (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тъп си, Слави, тъп си кат гъз - от тези пари не могат да се правят дарения. По закон...
20
0
kadi (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
      и не само на българските деца, да  има и за пенсионерите ....заслужили са да им се дарят пари, това са и техните пари...- те също имат нужда ,а изнемогват..........защо им са на партиите такива субсидии и влогове????!!!!!!!!!.........
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама