Слави Трифонов публикува писмо от 5-ма доктори: Гражданите имат право да знаят истината за Ковид 19

10.06.2020 / 15:32 3

Публикувам това писмо на моята фейсбук страница, за да му дам гласност. Защото знам, че националните медии и повечето медии в България или няма да го отразят, или няма да го отразят адекватно.

До членовете
на Националния оперативен щаб
за борба с Ковид-19
Д-р Ангел Кунчев
Д-р Тодор Кантарджиев
Д-р Георги Попов

Копие до:
Медиите в Република България

Отворено писмо-покана от
д-р Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов, д-р Антония Първанова

Уважаеми колеги,
В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция. От една страна НОЩ, на който Вие сте членове, има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата, за да информира гражданите. От друга, все повече стават критиците на решенията на МС, взети по препоръка на НОЩ. Мненията, различни от Вашите си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност.
С достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме не само мерките, които се приложиха, но споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите специалисти, когато се говори за: брой на болните; починалите в асоциация с вирус; брой на заразените със САРС-Ковид 19; изградилите имунитет (независимо от неговата трайност).

Гражданите имат право да чуят истината и в тази връзка бихме искали да Ви поканим на публичен диспут в БТА, на който да обсъдим: различията в оценките за степента на опасност от този вирус; какви мерки е редно да се вземат и адекватността и резултатността на досега взетите, не само в медицински аспект; как това ще бъде от полза за гражданите и обществото като цяло.

Дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност на тези, които трябва да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и анализи. Изводите от един такъв дебат могат да доведат до предложения, които са полезни за обществото. Нека го използваме.

Предлагаме това да се случи на 17.06.2020 г. в залата за пресконференции на БТА от 14 часа. Очакваме Вашия отговор, за съгласие или отказ от дебата в срок до 5 дни.
Предлагаме да дебатираме като лекари , а не като служители в дадена институция!

С уважение:
д-р Атанас Мангъров,
д-р Георги Тодоров,
д-р Стоян Алексов,
д- р Владимир Николов
д-р Антония ПървановаСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
motoristka (преди 7 месеца)
Рейтинг: 72723 | Одобрение: 34853
Още ли има наивници, които вярват в тази параноя, която само помогна на някои хора да станат по-известни (и богати), а на други - само по-богати..... 
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
1
1
Голям праз (преди 7 месеца)
Рейтинг: 10948 | Одобрение: 2888
В правилата МППСС (Международни правила за предпазване съдовете от сблъскване);Част Б; Раздел I ;Правило 7; точка "а" е записано: " Всеки кораб трябва да използва всички налични средства в съответствие с преобладаващите обстоятелства и условия, за да определи дали има опасност от сблъсък.[color=#cc3333] Ако има съмнение относно опасността от сблъсък, тогава трябва да се приеме, че опасността съществува." Това правило, според мен, трябва да важи и за случая с Ковид-19. Това е моето мнение.[/color]

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама