Слави Трифонов с нова автобиографична книга, написа я с Иво Сиромахов

29.11.2015 / 23:15 3

илюстрация: Булфото

“За мен е чест” е името на новата автобиографична книга на Слави Трифонов, която водещият написа съвместно със сценариста на шоуто си Иво Сиромахов. Тя беше пусната в продажба в събота, но по план трябва да бъде представена в тазвечершния епизод на “Шоуто на Слави”. “Това не е автобиография, не е хроника, не е история, макар че в някаква степен е и комбинация от трите неща.

Това са откровенията на един човек, когото всички българи познават. Един човек, който винаги е бил обсъждан, винаги е бил много обичан и много мразен, винаги е провокирал яростни дискусии за всичко, което прави. Тази книга е монолог, продължил в повече от 50 часа интервюта със Слави Трифонов. А той е човек, който по принцип не дава интервюта”, пише в предговора Сиромахов. Заглавието на книгата не е подбрано случайно - това е репликата, с която водещият закрива всяка вечер предаването си. Обемът на книгата е 230 страници, а цената ѝ - 16 лева, пише 24 часа. 

 

Откъси от книгата

"Ние винаги сме воювали с правителството, с всяко правителство, защото смятам, че това е основният ангажимент на журналистите и на такива шоута като нашето, да са против правителствата. Защото така има баланс, така има коректив. Бойко Борисов, каквото и да е правил, не е свалил шоуто. Може да е говорил „Аз мога да ви приключа“, може да е казвал всякакви неща, но не е свалил шоуто. Докато Иван Костов го свали. Той го свали, бе. Директно! Може да не го е свалил той лично, да го е свалил шефът на БНТ, но не е станало без Костов да е казал „Добре!“. Със сигурност. Щото държавата беше такава, че всичко опира до един човек.”

***

"За да правиш политическа сатира, трябва да имаш: първо – много добър екип, второ – топки, и трето – да имаш доверието на аудиторията. Само тогава можеш да си позволиш да създаваш сатира, да иронизираш, да бъдеш саркастичен и хората да ти вярват и да се разсмиват или пък да се чувстват на твоя страна. Иначе става нелепо. Става като правено в читалище, художествена самодейност.”

***

"Българската политическата класа е скопена. В нормалните държави политици стават хора, които са най-отгоре в „пирамидата на Маслоу“. Хора, които искат да работят за обществото. Така е правилно. А тук в политиката влизат хора, които на друго място не стават за нищо – голямата част от тях. Не мога всички да ги слагам под един знаменател. Но голямата част от тях са меркантилни, дребни душици, които искат да печелят от това, че са депутати или са в някое министерство, или са в общината. Те така ще искат, разбира се. Какво да правят друго?”

pleven.utre.bgПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

1
2
Анoнимен (преди 6 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Как се пише автобиографична от друг? Ухилен Въпрос с понижена трудност, подходящ като за Слави!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама