След 20 години населението на България може да се стопи с 1/4

28.11.2021 / 22:10 3

снимка: Булфото

Според доклад на ООН от 2019 година България ще загуби четвърт от населението си до 2050г.

Делегации от 44 държави ще търсят решения на демографските проблеми на конференция в София. На нея ще бъдат обсъдени проблеми, свързани с ниската раждаемост, застаряването на населението и регулиране на миграцията. Организатори на срещата са Министерството на външните работи, социалното министерство и Фондът на ООН за населението.

Директорът на регионалния офис на Фонда на ООН за Източна Европа и Азия Аллана Армитаж даде специално интервю за БНТ.

"Държавите в региона са много обезпокоени от демографските промени, застаряването на населението, ниската раждаемост, намаляването на населението, но освен тези държави, които са над 30 и ще се включат в конференцията има и много други държави, извън региона като Япония, Корея, Мексико, които също имат интерес към темата", каза Аллана Армитаж, директор на регионалния офис на Фонда на ООН за населението за Източна Европа и Централна Азия.

Целта на конференцията е да се промени начина, по който се гледа на демографията, поясни Армитаж и допълни, че стремежът е "да преминем от едно разбиране на демографските промени като криза към нови възможности, които чрез правилните политики могат да доведат до просперитет на населението".

На Конференцията ще се обсъдят различни политики, които да доведат до устойчиво развитие в региона. Българското правителство, заедно с други правителства ще обсъдят какви са работещите решения и какви добри практики могат да се приложат.

Аллана Армитаж коментира и отношенията на България със Северна Македония. На въпроса трябва ли да се даде светлина от страна на България за започването на началото на преговорите за членство в ЕС, тя отговори така:

"Аз съм тук за конференцията, знам, че тези въпроси ще се уредят между отделните държави. Като представител за Фонда на население на ООН, нашата цел е да подкрепяме държавите да приложат най-добрите политики, които се основават на човешките права и научни доказателства и съм сигурна, че те ще намерят най-добрия начин", каза Армитаж.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71415 | Одобрение: -275
Българите ще изчезваме. Един етнос с от 5 деца нагоре, който живее само и единствено с помощи или с ТЕЛК , щателно подпомаган и  обгрижван от всякакви програми ще се въди. Само се питам след 20 години кой ще работи да им изкарва помощите.
Всеки да си получи заслуженото !
1
4
Sicario (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8860 | Одобрение: -2620
Как бееее, Кокорчо и Канадеца ШЪ работят да връщат берачите на ягоди и болногледаяките в България !!! ШЪ съ увИличаваме !!! Няаа да намаляме. Ето вижте Фермата - е т'ва ни чака.
deaf forever
3
1
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Имате предвид българското население защото ромското за което толкова добре се грижите расте и процветява Малцинството задушава булгарите и много скоро може да се появи още една евророма Накъде отива България Там накъдето замина ЮАР СЛЕД КРАЯ НА АПАРТЕЙДА БЕЛИТЕ ПРОСТО СЕ ИЗНЕСОХА
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама